Share
Film ‘Kontakt’ još dva dana na YouTubeu

Film ‘Kontakt’ još dva dana na YouTubeu

Dugometražni dokumentarni film Mihajla Obrenova ‘Kontakt’, koji kroz priču o andergraund rok sceni Novog Sada govori o sudbini rokenrola u Srbiji, kroz ispovesti više od 140 sagovornika i preko 160 minuta video materijala – nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Uz pomoć više od 140 sagovornika, gledalac će se na duhovit i dinamičan način upoznati sa istorijom i geografijom alternativnog muzičkog Novog Sada – njegovim ključnim ličnostima, bendovima, supkulturnim grupama, bivšim i sadašnjim klubovima, radio i TV emisijama, bitnim koncertima, festivalima, fanzinima, ekscesima i maštovitim uradi-sam tehnikama za pravljenje instrumenata koje su primenjivali pankeri usled materijalne oskudice.

U pozadini se provlače motivi iz političke, ekonomske i kulturne istorije Srbije s kraja XX i početka XXI veka koji su se neminovno odrazili na rok scenu Novog Sada: krvavi raspad Jugoslavije, sankcije i nestašice, emigriranje rokenrol publike, promena kulturnog identiteta gradova, socijalno raslojavanje, pojava droge na ulicama, bombardovanje, gašenje rokenrolu naklonjenih medija, emisija i klubova, atomizacija i pasivizacija javne sfere, selidba socijalne interakcije na internet, zamiranje uticaja rokenrola.

Zanimljivi događaji, koncertni ekscesi, problemi muzičara u Novom Sadu i bogata arhiva video i foto dokumentacije približiće svakom ko pogleda film ovu scenu. Film prati pokriva period od 1989. do 2017.

Autor je okačio film na YouTube i rekao je da će film moći tamo da se pogleda do 5. januara, i poželeo srećnu novu godinu svima!

Ko god nije pogledao ovaj dragulj undergrounda, neka to učini uskoro na sledećem linku:

“If something is actual, there’s really no need to believe in it. You only have to believe something if it isn’t true, because if it were, belief wouldn’t be necessary.”

Leave a Comment