Sara Renar i Ana Ćurčin u Kulturnom centru Novog Sada

Jedna od lokacija na kojoj će Fondacija Novi Sad 2021 proslaviti doček 7526. godine je i Kulturni centar Novog Sada.

U klubu Tribine mladih, 13. januara od 23 časa nastupiće dve trenutno najaktuelnije kantautorke iz regiona, Sara Renar (Zagreb, Hrvatska) i Ana Ćurčin (Beograd, Srbija). Ulaz je slobodan.

Sara Renar je mlada regionalna zvezda, do sada je objavila 3 studijska albuma “Djeca”, “Jesen” i “Tišina”, kao i konceptualno uživo odsvirano studijsko ostvarenje “Gđe povlačiš crtu”. Osvojila je prestižnu nagradu Porin, 2015. za EP “Jesen”. NJen treći studijski album pod imenom “Tišina” je proglašen izdanjem godine u brojnim medijima i nominovan je za nagradu IMPALA – Evropski album godine. Sara je pored toga što je postala ljubimica publike poznata i po tome što je jako cenjena u krugu kolega koji je često pozivaju kao posebnu gošću na svojim koncertima poput Darka Rundeka i Zorana Predina.

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a koja poslednjih godina živi i radi u Beogradu. NJena muzika je nežna, tiha i melodična, ritmična, leluja kroz indi-rok i folk i komunicira sa ambijentom i bluzom. Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa samostalno ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u LJubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend . U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom ”Sketches of Belonging”. Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom s tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom Lastavice, lasto, koja je objavljena krajem leta prošle godine.

Total
0
Shares
Previous Article

Vizelj: "Uspjeli smo ako nas zamrzite ili zavolite"

Next Article

Marčelo & Napeti Quintet 13. januara u novosadskom Gerila Baru