Share
Stare kuke objavile album prvenac „Mohikanci moji“

Stare kuke objavile album prvenac „Mohikanci moji“

Stare Kuke su sastav iz Inđije kojeg čine prekaljeni svirački profesionalci, aktivni kroz zajednički rad, ali i ranije muzičke aktivnosti kontinuirano već više godina. U regionu Srema odavno važe za jedan od najtraženijih cover aktova, koji na repertoaru ima više stotina songova, a koje izvode na sebi svojstven ubedljiv, snažan, moćan način, bez kompromisa i puno mudrovanja.

Tokom decembra meseca 2017-e objavili su i svoj debi album naziva „Mohikanci moji“ za „R’nR’ Records“, na kojem se našlo 8 songova, od kojih su 7 autorskih.

Muzički materijal Starih Kuka osvaja na prvo slušanje, a kada ih jednom pogledate na bini u koncertnoj varijanti, biće vam jasno da pred sobom imate prekaljene profesionalce i sjajnu ekipu koja itekako zna da zabavi i muzički osvoji publiku i slušalački auditorijum.

Stare Kuke kombinuju idiome blues rocka sa classic rock elementima, gde u prvi plan ulaze sofisticirano gitarsko umeće Bogdana Hemuna Bobe i glasovni kvaliteti jednog od najubedljivijih domaćih vokala Vladimira Marčetića – Šikca. Ostatak postave takođe čine doajeni – basista Igor Skendžić – Skendža i bubnjar Vladimir Vukas.

Leave a Comment