Aleksandar Mitrović objavio video za pesmu „Jeleno“

Srpski etno džez gitarista Aleksandar Mitrović, poznatiji pod pseudonimom Acart, objavio je živi studijski video na kojem sa svojim bendom izvodi pesmu sa svoga aktuelnog studijskog albuma „Ćiril Method“.

Video je sniman u studiju 3X2 koji je poznat po ovakvim seansama na kojima gostuju istaknuti muzičari iz regiona.

Aleksandar je svoj album „Ćiril Method“ objavio u novembru prošle godine za izdavačku kuću Lampshade Media i možete ga preslušati na svim digitalnim servisima putem sledećeg linka.

Izdanje se sastoji od pet pesama koje predstavljaju fuziju world muzike, fanka i džez roka sa naglašenim motivima balkanskog muzičkog nasleđa.

Aleksandar Mitrović muzikom se bavi od malih nogu i diplomirao je na Fakultetu Muzičke Umetnosti nakon čega je nastupao sa mnoštvom bendova i samostalnih izvođača među kojima su Dado Glišić, Milena Vučić, Željko Vasić, Boki Milošević, Saša Vasić i mnogi drugi. Završio je kurseve za obradu zvuka i multimedijalne projekte, a radio je i kao profesor u mnogim muzičkim školama. Autor je satiričnog muzičkog bloga „Praktikum za muzičare 22. veka“ a povremeno piše i ironijom obojene testove i muzičke recenzije u world music časopisu Ethnoumlje.

U saradnji sa različitim muzičarima, Aleksandar Mitrović nastupa i preko 200 puta godišnje.

Total
0
Shares
Previous Article
the cockblockers

The Cockblockers objavili singl u kojem gostuje Tanja Jovićević

Next Article

Petar Peca Popović: "Godine prolaze nervoznim korakom"