Share
As I Fall predstavili spot za pjesmu ‘Humanity’s End’

As I Fall predstavili spot za pjesmu ‘Humanity’s End’

Banjalučki metal/deathcore bend As I Fall godinu je započeo novim singlom i spotom za pjesmu ‘Humanity’s End’.

Pjesma govori problemima modernog svijeta. Kako navode, željeli su prikazati odnos između najljepših i onih manje lijepih stvari koji čine današnjicu.

Navode da video kombinuje scene članova benda, te televizijskim i dokumentarnim isječcima iz 20. i 21. vijeka. U spotu se prikazuju kadrovi poput novorođenog djeteta, a onda se pravi kontrast sa scenama rata i ostalim stvarima koje predstavljaju negativno u čovjeku. Produkciju spota radio je Adnan Murguz

Bend As I Fall je osnovan u maju 2009. godine, sa idejom da svira novu generaciju metal muzike, sa prizvucima švedske melodic death škole,
a isto tako i američke core muzike. Osnivač sastava je Dražen Kecman koji je i dao naziv bendu.

U februaru 2010. godine snimaju svoj prvi EP pod nazivom “Memory of a cold day”. Sa izvođenjem svog autorskog uratka  “Memories Of A Cold Day” koji je snimljen kod Srđana Brankovića (Alogia) osvajaju 2010. 44. Zaječarsku Gitarijadu. 2011. sviraju četvrtom Demofestu u Banjaluci. Godine 2012. objavili su EP pod nazivom ‘Nightmare’ sa pjesmama ‘Mindless’ i ‘Nightmare’ kao i njihovim remixima i spotom za pjesmu ‘Mindless’.

Iste godine nastupili su na tri velika lokalna festivala, SMF u Sarajevu, takmičenje EX-YU Wacken Finale u Zagrebu, UFO u Osijeku, kao i na legendarniom novosadskom EXIT Festivalu.

Trenutno bend završava svoj prvi autorski album pune dužine, koji će uskoro biti besplatno dostupan na internetu i u fizičkoj prodaji.

Sastav čine Dražen Kecman, gitara, miks i produkcija, Nikola Mijović, gitara i prateći vokal, Sandro Fazlinović, vokal, Miroslav Golubović, bas i Aleksandar Zrnić, bubnjevi.

Leave a Comment