Share
‘Novi Novi Val’ izložba i akustični One Dread u Vinylu

‘Novi Novi Val’ izložba i akustični One Dread u Vinylu

Izložba ‘Novi Novi Val’ je projekt studentica diplomskog studija povijesti umjetnosti (Dore Peternel i Tene Starčević) u sklopu kolegija Kustoske prakse, pod mentorstvom dr. sc. Jasne Galjer.

Otvorenje izložbe je u utorak, 23.1.2018. godine u 19h u galerijskom prostoru Vinyl bara u Bogovićevoj ulici broj 3, a izložbu možete pogledati do 23.2.2018. godine.

Na dan otvorenja izložbe će se održati koncert u podrumu Vinyl bara.

O izložbi:
Ideja izložbe je spojiti dvije vrste umjetnosti – glazbenu i likovnu. Odlučile smo spoj ostvariti istraživanjem vizualnih rješenja omota albuma bendova iz razdoblja Novog vala. Iako je glazba Novog vala i dalje sveprisutna u svakodnevnici mnogih ljudi, vizualni identiteti su gotovo zaboravljeni, premda su utjecali na mnoge suvremene autore. Ovom prilikom smo dali zadatak šest mladih umjetnika da naprave svojevrsni ‘remake’ omota albuma bendova iz Novog vala. Na izložbi izlažu slijedeći umjetnici:

• KLARXY
• Dominik Vuković
• Kopito Zla
• Borjan Pavlek
• Katarina Juričić
• Smelly Feet Guy

Na otvorenju izložbe će vas u podrumu Vinyl bara zabavljati bend One Dread u akustičnom i novovalnom izdanju te mnogi prijatelji glazbenici koji odluče zasvirati i zapjevati s nama za ovu priliku.

Ulaz na izložbu je besplatan, dok je preporučena donacija ulaska na koncert 15kn. (Plaćanjem ulaznice za koncert pomažete u realizaciji studentskog projekta).

Za vizualni identitet su zaslužna 2dizajnera (Otto& Miran).

Leave a Comment