Share
Riječka glazbena scena sjaji jače uz novi projekt The Siids

Riječka glazbena scena sjaji jače uz novi projekt The Siids

Riječka glazbena scena postala je krajem prošlog ljeta bogatija za još jedno fantastično ime – Stanislav Grdaković i Darko Terlević, najpoznatiji po radu u bendu Morso, pokrenuli su novi projekt nazvan The Siids.

Uzevši kreativnu pauzu od matičnog benda Morso, u siječnju 2016. godine, Stanislav i Darko osjetili su potrebu napraviti odmak kako bi promislili o prošlom i budućem glazbenom stvaralaštvu, a njihova kreativna traženja odvela su ih doslovno na kraj svijeta. Otputovali su Australiju gdje se kao inspiracija i ideja prvi put pojavljuju The Siids.

Prvu audio premijeru The Siids su imali početkom prošle godine kao dio predstave Love Is All plesne skupine Flame, producentice i koreografkinje Martine Hrlić Rogić. Potaknute izuzetno pozitivnim reakcijama publike, glazbene skice nastale u Australiji poprimile su u vrlo kratkom roku oblik gotovih pjesama nastalih na tragu najboljih uradaka indie i electro pop/rock zvuka bendova kao što su Editors, Phantogram, Twin Shadow, The Kills, EL VY, The Presets, M83 i Depeche Mode. Pjesme su ovaj put snimljene na engleskom jeziku, a među deset studijskih dragulja posebno je zasjala prva predstavljena pjesma Meaningless / Weightless kojom su najavili debitantsko izdanje.

Pjesma Meaningless / Weightless predstavljena je crno-bijelim videospotom u režiji njihovog dugogodišnjeg suradnika Kristijana Vučkovića, a njime je dodatno do izražaja došla mračna estetika singla.

Pjesma je krajem godine zaživjela u live izdanju, snimljena u riječkom Pogonu kulture u produkciji Neon Studija, i time nam dala naslutiti da uskoro možemo očekivati još iznenađenja iz kreativne mape ovog perspektivnog riječkog projekta.

 

Leave a Comment