Koncertna promocija novog albuma Cote G4 u Zagrebu

Daruvarski hard rockeri Cota G4 svoju koncertnu promociju održat će u četvrtak, 1. ožujka 2018., u kultnom, zagrebačkom Bikers Beer Factoryju, a kao predgrupa nastupit će zagrebački hard rock bend Bad Mushrooms. Cota G4 može se pohvaliti i svježom pobjedom “The Akademia Music Awards” u kategoriji Najbolji rock album za siječanj 2018. godine.

Dečki iz Cote ne veličaju ovu svoju pobjedu, ali ističu da je to još jedna potvrda da se trud doista isplati. Prijavili smo se u prosincu prošle godine čisto da se okušamo u nečemu van okvira Europe i nismo se nadali ni nominaciji, a kamo li pobijedi, kaže band. Ipak, nama je najdraže kada dobijemo poruke u kojima nam ljudi pišu da su opčinjeni novim albumom i da je to, za njih, album desetljeća, e to je ono što te digne iznad zemlje i tjera na razmišljanje, kažu dečki iz Cote.

Cota G4 je u studenome 2017. godine, ne tako davno, izdala svoj treći studijski album Entropia i spot za pjesmu Kad bio sam njen. Njihov novi album odiše old school zvukom u modernoj produkciji za koju je zaslužan Rejhan Okanović – Regi. Tome pridonosi i činjenica da su ovi hard rockeri svoj treći album snimali, ni manje ni više nego, u dvorcu. Nakon što su publici predstavili svoj novi album, došlo je vrijeme i za povratak na zagrebačku pozornicu.

Zadnji nastup Cote G4 u Zagrebu bio je u prepunom Hard Placeu 2014. godine kada su zagrebačkoj publici predstavili singlove Ne znaš ti šta je rokenrol i Samo deri koji se nalaze i na njihovom novom albumu Entropia. Nastupom u BBF-u bend će, uz bazu Cote G4 Marka Osmanovića (vokal i ritam gitaru), Dinka Likara (solo gitaru) i Daria Horvata (bubanj), predstaviti basistu i klavijaturistu. Da bi stvar bila još bolja, Cota G4 ove godine slavi i 20 godina postojanja!

Kako bi cijela večer počela u žestokom tonu rock ‘n’ rolla pobrinut će se, zagrebačkoj publici dobro poznat, hard rock bend Bad Mushrooms. Bend je 2013. godine izdao svoj EP sa šest pjesama pod nazivom Put do vrha. Gljive iza sebe imaju mnogobrojne festivale, koncerte i sudjelovanja na natjecanjima. Treba posebno istaknuti njihovu pobjedu na natjecanju „You are going to UK with Lord“ s kojom su dobili mogućnost održati turneju po Engleskoj i nastupe u Londonu, Wakefieldu, Ipswichu i Warsopu. Bend čine Domagoj Olujić (vokal), Jan Tomašević (orgulje, klavijature, prateći vokal), Goran Odžaklieski (bubanj, udaraljke), Vanja Indir (bas gitara) i Ivan Domaćinović (gitara). Bad Mushroomsi su trenutno u pripremi svog prvog, cjelovitog albuma.

Ovo je prvi koncert Cote G4 u Zagrebu nakon 4 godine, prvi put nastupaju u BBF-u, 1. ožujka, prvi put slave svojih 20 godina postojanja, prvi su put izdali treći album. Kako zvuči dvorski hard rock u izvedbi ovih daruvarskih čuvara prošlosti, čut ćemo za nešto više od mjesec dana.

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article

Instrumental post-metal trio Sannhet 30.4. u Močvari

Next Article
Dick Is Dead

15 godina Dick is Deada - Dobojska hard core aristokratija