Kako je muzika zaigrala jednu od glavnih uloga u seriji “Meso”

Serija „Meso“, iza koje stoji produkcijska kuća Bosonoga, pokupila je brojne simpatije publike iz cijelog regiona, ali postoje brojni dodatni elementi koji su doprinijeli njenoj konačnoj formi, a muzika je zaokružila cijelu priču.

Baš kao što je serija “Meso”, iza koje stoji produkcijska kuća Bosonoga, pokupila simpatije publike iz cijelog regiona i tako postala najgledanija i najuspješnija serija koja je izašla iz Banjaluke, jednako su hvaljeni i oni elementi koji su doprinijeli njenoj konačnoj formi; od režije, preko glume i fotografije, pa sve do onih “sitnijih”, ali neosporno važnih segmenata za njen finalni izgled.

Nakon svega pobrojanog, cjelokupna atmosfera serije zaokružena je muzičkom podlogom, za koju je bio zadužen Petar Bilbija, kojeg će neki prepoznati i kao montažera, ali i audio-video dizajnera, reditelja, a na kraju i jednog od članova tandema Fokus 51, hip hop sastava koji i danas važi za jedan od najboljih kojih se ikada pojavio u Banjaluci.

Njegov zadatak je bio da notama dočara i pojača priču, (ne)verbalnu komunikaciju i emocije koje se provlače kroz scene i likove “Mesa”, čime je oduševio sve one koji znaju kakvu i koliku ulogu muzika igra u ovakvim kinematografskim zahvatima.

Ovoga puta, muzika je nesumnjivo zaigrala jednu od glavnih uloga, donoseći sa sobom cijeli spektar mračnih, turobnih elektronskih melodija, teških kao betonske cipele, koje ćete slušajući osjetiti kako tonu kroz vaše grudi, zakucavaju se u samo dno stomaka i, baš kao i kod glavnih likova, izazivaju nevjericu, tugu, bijes, strah, mučninu.

Od hip hop bitova, preko teškog trip hopa i sjetne psihodelije, pa sve do nježnih klavirskih tema, muzika pisana za “Meso” ima svoj život koji nije nužno uslovljen serijom.

Ostavio je Petar i malo linija za sreću i radost, ali vam preporučujemo da to potražite sami u kompletnom saundtreku za “Meso”, koji možete preslušati u nastavku.

P.S. Kao bonus, neke od Petrovih ranijih radova možete pronaći ovdje.

bosonoga.com

 

Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article

Novi naslovi etikete Glitterbeat u PDV distribuciji

Next Article

Hladno pivo i Josipa Lisac predstavili spot za “Soundtrack za život”