Partibrejkers

Počinje prodaja ulaznica za koncert Partibrejkersa u Sarajevu

Dugo očekivani sarajevski koncert kultnog beogradskog benda Pratibrejkers, održaće se 02. marta 2018.god. u sarajevskom klubu Cinemas Sloga. Prodaja ulaznica počinje danas 6. februara u 12h a prodajna mjesta su uobičajena: Klub Cinams Sloga, Biletarnica BKC, Biletarnica Skenderija te mreža i online prodaja portala kupikartu.ba.

Prvih 200 ulaznica će biti pušteno u prodaju po promotivnoj cijeni od 10KM. Nakon toga, cijena ulaznica će iznositi 15KM, na dan koncerta 20KM. Paketi ulaznica koji uključuju 4 ulaznice i rezervaciju stola će koštati 60KM i moći će se kupiti isključivo u klubu Cinemas Sloga. Broj ulaznica je ograničen kapacitetom kluba tako da, obzirom da za koncert vlada veliko interesovanje, savjetujemo što raniju kupovinu.

Sponzor koncerta je Karlovačko a medijski partner Radiosarajevo.ba.

Partibrejkers je istaknuti rok bend iz Beograda, kao i priznati član bivše jugoslovenske rok scene. Tokom više od 35 godina postojanja objavili su 9 studijskih albuma.

Osnovani su 1982. godine a svoj debi album su objavili 1985. godine u dvije gitare + bubnjevi + vokal set (bez basa), koji je producirao Koja iz Discipline kičme. Njihovi uticaji su različiti – Stooges, MC5, Early Rolling Stones ili New York Dolls – svi su začinjeni zdravom dozom bluesa, ritmova i bluza, rockabilly i klasičnog rocknroll-a. Do sada su doživjeli brojne promene sastava. Osnova benda su Zoran “Cane” Kostić (vokal) i Nebojša “Anton” Antonijević (gitara). Tokom godina zavrijedili su konstantno priznanje kritike te odličan prijem publike širom bivše Jugoslavije. Poslijednji album Sirotinjsko Carstvo objavljen je 2015.god.

Total
0
Shares
Previous Article
Mašinko

Mašinko predstavio novi maxi singl „Punim plućima / Veća lopata“

Next Article

Bilk promovira novi album “Quantum Status” u KSET-u