Žen i Homo Simpson sutra u Elektropioniru

PROMOCIJA NOVOG ALBUMA GRUPE ŽEN – SUNČANI LJUDI
(iz pera Miše “Pasusa” Paunovića)

Pesmu koja vam je čitavog života odjekivala u glavi, i koju pevušite od kad znate za sebe, neko je upravo otpevao – Žen. Melodija stopljena sa prvim doživljajem sveta kao nečeg drugačijeg i različitog od nas samih, bezbrižnih i voljenih.

Ali pođimo nekim redom.

Žen ne zvuči kao nešto što ste već čuli. Žen zvuči kao sve što ste ikada čuli i to odjednom. U svakoj pesmi na drugačiji način. Istinski posebna muzika za koju ne postoji adekvatno poređenje, žanr ili folder. Više će vam značiti ako kažem da je Žen autentično i autohtono živo biće sa ovih prostora, mitsko stvorenje, viša sila, ritualni obred koji će vam sačuvati srce od glave i glavu od stomaka dok ne budete bili sposobni da se sami iskobeljate iz nevolje. Srećno!

U stvari, Žen je neponovljiv i jedinstven u jednom mnogo važnijem smislu od onog “ništa slično niste čuli” ili “već godinama se opire žanrovskoj podeli”. Žen je poseban zato što svojom muzikom i pesmama prenosi ljubav, hrabrost i dobrotu u naša srca i misli. Jeste, jeste. Žen je poljubac, zagrljaj, držanje za ruke, gledanje u oči, lekovito slivanje niz obraz… i sve ono što sledi. Žen je jedan veoma dragocen žljeb. Užljebite se i izaći ćete na svetlo. Sve će biti jasno i jednostavno. Vidljivo. Upaliće se vaše malo, lično sunce koje će osvetliti ono u šta duboko verujete da je ispravno, dobro i plemenito. Nećete biti spašeni ali ćete se osloboditi skrivenog tereta. Važno je to reći zbog svih nas koji ne vole samo da gledaju u mrak, već obožavaju da u mraku rone i po njemu se kao svinje valjaju.

U svakom slučaju mnogo dobre vesti za sve raspolućene spodobe i one koji se tako ne osećaju ili se jednostavno danas osećaju malo bolje. Dovoljno velika grana za teranje ružnih misli 9. februara u Elektropioniru – promocija trećeg albuma grupe Žen pod nazivom “Sunčani ljudi”, uz pregršt ranijih hitova.

Žen su Eva Badanjak, Ivona Ivković i Sara Ercegović. Dolaze iz Hrvatske i sviraju gitaru, bas i bubanj, sintisajzere i elektronske naprave. Sve divno pevaju.

Bonus nastup – uvodni taktovi – HOMO SIMPSON

Prava i adekvatna podrška stiže u vidu jadne zamene za omiljene predgrupe gostujućim velikanima. Popularno brčkalište za decu, vrhunska poslastica za ljubitelje zahtevnog zvuka i retka razonoda za sve prave kiselokusce! Dragi i neodoljivi, Nebojša Kuzmanović i Andrija Spičanović sviraju ljubavne pesme i muziku za zagubljene. Ako volite Mnjenje i Vvhile ne mora da znači da će vam se Homo Simpson dopasti ali svakako ćete doći da čujete, zar ne?

Budući da ovaj dvojac vozi padinom, nizbrdo, konstantno hvatajući zalet na klizavom terenu, očekujte česta proklizavanja ali i opuštenu vožnju na ler sa otvorenim prozorima i lepljivim omotima pojedenih čokoladica koji vam ne smetaju. Biće naravno masa iznenadnog kočenja, izletanja i odrona, a nećete imati za šta da se uhvatite.

———————————————————-
cena karte u pretprodaji (u Zaokretu) 400 din, na ulazu 600.

Total
0
Shares
Previous Article
Bosifest

U toku je konkurs za učešće na filmskom festivalu Bosifest

Next Article

Gemma Ray nastupa prije The Sonicsa 13.2. u Vintageu