Martin Scorsese sa scenaristom Vikinga radit će seriju o starim Rimljanima

Čuveni redatelj i oskarovac Martin Scorsese udružuje se s cijenjenim britanskim scenaristom Michaelom Hirstom i zajedno će raditi na novoj seriji o Rimskom Carstvu. Hirst se dosad specijalizirao za scenarije povijesne tematike. Među njegovim dosadašnjim djelima ističu se scenariji za Elizabeth i Elizabeth: The Golden Age o vladivini posljednje britanske kraljice iz obitelji Tudor, koju je u oba filma glumila Cate Blanchett.

Istom obitelji Hirst se pozabavio i u vrlo uspješnoj seriji The Tudors o životu Henryja VIII. No, njegov najveći uspjeh je scenarij za seriju Vikings o usponu legendarnog vikinškog vođe Ragnara Lothboka koja je uspješno spojila povijesne činjenice s dramatičnim prikazima povijesnih događaja. Zbog toga ne čudi da su Vikings posljednjih godina uz Igru prijestolja jedna od najpopularnijih serija.

PRVA SEZONA BAVIT ĆE SE MLADIM DANIMA JULIJA CEZARA

Martin Scorsese i Micheal Hirst dijele strast prema povijesti antičkog Rima pa će sada zajedno raditi na seriji o Rimskom Carstvu. Serija će se zvati Caesars i bavit će se rimskim velikanima počevši s usponom Julija Cezara na vlast. Njegova diktatura označila je kraj prevlasti senata Rimske Republike i službeni početak Rimskog Carstva.

Serija Caesars trebala bi dati novi uvid u život mladog Julija Cezara. “U filmovima ga obično prikazuju u sredovječnoj dobi dok se bori s političkim pitanjima. No Julije Cezar bio je iznimno zanimljiva ličnost u svojim mladim danima. Mnogi cezari su došli na vlast dok su bili mladi, a taj dio njihove povijesti zapravo se rijetko prikazuje na ekranu. Fascinantno je da se relativno malo kraljevstvo pretvori u carstvo koje je vladalo većinom poznatog svijeta, a za taj uspjeh sigurno nisu zaslužni umorni političari i istrošeni ratnici”, rekao je Hirst.

POČETAK SNIMANJA NAJAVLJEN JE ZA SLJEDEĆU GODINU

“Scorsese je vrlo strastven u vezi Rimljana i zna vrlo mnogo o njima, a već dugo vremena pokušava snimiti film ili seriju o tom periodu. Čuo se telefonski s mojim povijesnim savjetnikom Justinom Pollardom s kojim je dugo razgovarao, djelomično i na latinskom, o rimskoj poeziji i izvorima za našu priču”, izjavio je Hirst o početku suradnje sa Scorseseom.

Scenarij za pilot već je napisan, kao i ideja za ostatak prve sezone. Prema prvim objavama, planira se nekoliko sezona serije, kako prenosi The Guardian. Snimanje bi trebalo započeti sljedeće godine na lokacijama u Italiji.

telegram.hr

 

 

Total
0
Shares
Previous Article
brain holidays

Brain Holidays 7. travnja u zagrebačkom KSET-u

Next Article
orvel bend

Orvel predstavio novi singl „Nula i jedan“