Editors predstavili spot za pesmu “Hallelujah (So Low)”

Popularni britanski indie rock bend Editors objavio je drugi singl sa predstojećeg albuma „Violence“ koji će biti objavljen 9. marta za izdavačku kuću PIAS. Singl „Hallelujah (So Low)“ ispraćen je atraktivnim video spotom.

Spot za pesmu „Hallelujah (So Low)“ je, kao i većinu ranijih radova benda Editors, režirao proslavljeni režiser i fotograf Rahi Rezvani. Kadrovi u spotu su nestabilni i odlikuje ih igra tame i svetlosti što stvara svojevrsnu simbiozu sa tekstom pesme. Samu muziku čine akustična gitara, električna gitara i elektronske deonice u maniru industrial muzike što je kombinacija sa kojom Editors imaju pređašnjeg iskustva.

„Tekst za pesmu sam napisao u povratku iz Grčke gde sam posetio izbegličke kampove. Kao što bi moglo da se pretpostavi, ovaj put me je pokrenuo na razmišljanje budući da sam bio dirnut prizorom gde ljudi žive u nemaštini isključivo od donacija drugih ljudi. Muzika za pesmu je većinom ranije napisana i svi smo znali da čekamo neki poseban tekst“ izjavio je Tom Smith, frontmen benda Editors.

Album „Violence“ predstavlja šesto studijsko izdanje benda Editors. Izvršni producent albuma je Leo Abrahams, koji je poznat po saradnji sa bendom Florence & The Machine, dok su u produkciji, miksu i masteringu asistirali John Power, Cenzo Townshend i Alan Moulder.

Britanska petorka će u sklopu turneje nastupiti u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak 17. aprila 2018. 

Foto: Rahi Rezvani

Total
0
Shares
Previous Article

Crvi objavili spot za 'Zgužvanu pesmu'

Next Article
Hladno pivo rasprodalo oba zagrebačka koncerta

Hladno pivo rasprodalo oba zagrebačka koncerta