Hot Club of Belgrade predgrupa Caro Emerald

Kao predgrupa Caro Emerald 27.februara u Hali sportova „Ranko Žeravica“ nastupiće gipsy jazz sastav Hot Club of Belgrade.

Početkom 2006. godine, gitarista Branko Maćić-Mačak osniva prvi Gypsy Jazz bend na našim prostorima, a i šire, koji se zvao Happy Guitar Trio. U početnoj postavi benda su sa njim svirali još i gitarista Bora Višnjicki i kontrabasista Milan Pavković. Ovaj sastav iste godine snima album za Multimedia records pod nazivom “Perdido”, a kao gost na nekoliko kompozicija priključuje im se klavirista Ivan Aleksijević. Pored autorskih numera, na albumu su se našli Swing i Gypsy Jazz standardi, kao i nekoliko obrada poznatih domaćih i stranih evergreen kompozicija. Početkom 2009. godine sastav menja ime u Hot Club of Belgrade i još se intezivnije profiliše ka svojim muzičkim uzorima, rodonačelnicima u svetu poznatog i priznatog muzičkog pravaca pod nazivom “Gypsy Jazz” ili “Manush Swing”, gitaristi Djangu Reinhartu i violinisti Stefanu Grapeliju. U novom sastavu su izvršene i personalne promene, tako da ritam gitaru svira Srdjan Marković, kontrabas Goran Rakočević, a pridružuje se novi član koji je dodao potreban “šmek” te muzike Filip Krumes na violini.

Već sledeće 2010. godine izlazi album pod nazivom “Balkan swinging melody” koji je ostavio jako dobar utisak kako na domaće tako i na slušaoce širom sveta. Bend na ovom albumu donosi još autentičniji repertoar koji čine isključivo obrade tradicionalnih pesama sa prostora Srbije, Vojvodine, Bosne i Makedonije, aranžirane i odsvirane u Hot Gypsy Jazz stilu. U stalnoj misiji popularizacije ovog jedinstvenog muzičkog stila, Hot Club of Belgrade je neumorno aktivan priređujući svoje nastupe od lokalnih klubova do kancerata na prestižnim internacionalnim festivalima kao što je Jazzycolors festival u Parizu.

Raduju se što će biti deo ove koncertne priče i veruju da će koncert svima ostati u lepom sećanju: „Za nas je ovaj koncert značajan, jer ćemo nastupiti  sa proslavljenom  pevačicom koja potiče iz sličnog muzičkog žanra koji karakterišu lepe i pevljive jazzy melodije,aranžirane u modernom ali pitkom stilu.

Caro Emerald u Beograd dolazi u okviru aktuelne “Emerald Island” turneje, najveće u njenoj dosadašnjoj karijeri.  Baš tim povodom prošle godine izdala je EP „Emerald Island“ na kojem se nalazi šest numera inspirisanih exotic-om, muzičkim žanrom iz 50ih i 60ih godina, ispunjenim egzotičnim zvukovima i instrumentima.

Ova nežna dama predivnog glasa spojila je u svojoj muzici ballroom jazz sa zaraznim mambo gruvom i postala je poznata po svojim izvanrednim živim nastupima, koje ne treba propuštati!  

Ulaznice za koncert Caro Emerald u prodaji su po cenama: parter 2400 dinara, tribine 2900 i 3300 dinara, VIP 3800 dinara. Možete ih kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i DD Tickets kao i online na www.eventim.rswww.ddtickets.rs  i www.halasportova.rs.  

 

Total
0
Shares
Previous Article

Caro Emerald poziva fanove na beogradski koncert na srpskom jeziku

Next Article
jonathan

Jonathan promovira novi album "To Hold" u Rijeci i Zagrebu