Texas arsenal fest

Texas, Kultur Shock i Marky Ramone prva imena Arsenala 08

Škotski hitmejkeri Texas, Balkan džipsi pank metal Kultur Shock i nekadašnji bubnjar legendarnih Ramones-a Marky Ramone prvi su poznati izvođači Arsenal Festa 08, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu.

Svetski poznat po hitovima kakvi su “I Don’t Want a Lover”, “Say What You Want”, “Black Eyed Boy” i “Summer Son”, bend Texas prvi put u karijeri dolazi u Srbiju 22. juna kao hedlajner Arsenalovog Main Stage-a.

Bend prepoznatljiv po glasu i pojavi pevačice Sharleen Spiteri, za nešto više od 30 godina postojanja prodao je preko 40 miliona primeraka albuma širom sveta, a u Kragujevac dolazi sa uspešnim, devetim albumom iza sebe “Jump on Board” (2017), koji je bio najavljen spotom “Let’s Work It Out Together” u kome se pojavljuje čuveni fudbaler Tjeri Anri!

“Stajati na bini i pevati iz sveg srca, to je sjajno! To je najbolja stvar na planeti. Apsolutno to volim! Kad hiljade ljudi stoji ispred tebe, a svi ste zajedno u tom trenutku”, kaže Spiteri.

Premijerno na Arsenal 22. juna na Main Stage iz Sijetla dolazi zvučni udar zvan Kultur Shock, frontmena Srđana Đine Jevđevića, koji preko 20 godina krstari planetom kao prvorazredna festivalska atrakcija, muzički sudar angažovanih stavova i zvukova Balkana sa pankom, metalom i rokom.

Kultur Shock je pre nekoliko dana objavio novu pesmu “Refugee Song”, čime su prekinuli jednogodišnje “duševno preispitivanje i istraživanje kako ploviti dalje u svetu koji trenutno nema nikakvog smisla”.

“Đino se samoispitivao: ‘Šta bih trebao reći? Rekao sam vam? Govorili smo vam? Dakle, imamo dosta toga da kažemo. Muzički i pesnički”, poručuje Kultur Shock.

Prve večeri 21. juna na Arsenalovom Garden Stage-u nastupiće Marky Ramone, nekadašnji bubnjar legendarnog američkog pank benda Ramones. Marky se pridružio Ramones-ima pre 40 godina na kultnom albumu “Road To Ruin” (1978), a sada će na jubilej podsetiti na pesme velikog benda i prirediti u Kragujevcu nezaboravnu pank žurku.

Naredenih nedelja biće saopštena i ostala imena izvođača koju će nastupiti na Main Stage-u smeštenom u jedinstveni, fantastični otvoreni prostor u okviru fabrike municije iz 19. veka, Garden Stage-u, u prelepom zelenilu “Zastavine bašte”, kao i na Explosive DJ stage u rustičnom zdanju “Čaurnice”.

Komplet ulaznica za sve tri večeri košta neverovatnih 2.000 dinara do 14. marta, u Domu omladine Kragujevca i preko mreže Eventim! Od 14. marta kreću pojedinačne ulaznice, a komplet će biti skuplji.

Total
0
Shares
3 comments

Comments are closed.

Previous Article
Pulski filmski festival Pulski filmski festival

65. Pulski filmski festival u novom ruhu

Next Article

Crvi objavili spot za 'Zgužvanu pesmu'