hladno pivo

Hladno pivo na Sarajevo Beer Festu

Hladno pivo proslavilo je 30 godina od osnivanja u dvorani zagrebačkog Doma sportova sjajnim koncertima “30 godina u 2 dana”.

Prema reakcijama publike, Mile Kekin i ekipa napravili su sjajnu atmosferu i vikend za pamćenje. U okviru dvije noći (2. i 3. marta), te programa nazvanog Old school izveli su pjesme sa njihova četiri albuma, “Džinovski” “G.A.D.”, “Desetka” i “Pobjeda”, a podršku im je pružio hrvatski hardcore punk sastav iz Samobora Deafness By Noise.

Bend je simbolično izveo 30 svojih najvećih hitova iz impresivne tridesetogodišnje karijere, te energičnim nastupom i muzičkim umijećem dokazali zašto su jedan od najboljih hrvatskih bendova.

Nakon Zagreba, Hladno pivo će održati veći broj nastupa i solističkih koncerata u BiH od kojih su trenutno najavljeni solistički koncert 24. marta u Bihaću (Sportska dvorana Luke), te nastup na Kozara Puls Festu, koji će se održati 27. jula na platou Mrakovica. I sarajevska publika će moći uživati uz Hladno pivo u okviru hallo Sarajevo Beer festivala koji se ove godine održava od 21. do 23. juna, na platou Olimpijske dvorane Zetra. Posljednji put su biti gosti SBF-a 2013. godine, gdje su otvorili Festival, te priredili odličan provod.

Bitno je napomenuti i da je objavljen prigodni album Hladnog piva “30 godina – Greatest Hits” u izdanju Croatia Recordsa, koji na jednom mjestu objedinjuje impresivnu tridesetogodišnju karijeru.

Total
0
Shares
Previous Article
Magi - Kao da je bila nekad

Objavljena nova knjiga o Margiti Stefanović Magi, od ponedjeljka u prodaji

Next Article

Časopis NME prestaje da izlazi u štampanom izdanju