Promocija knjige „Kada kažeš da sam tvoj“ Gorana Skrobonje 22. marta u Fabrici

U okviru edicije programa „Nova knjiga SKC Novi Sad“ u četvrtak 22. marta od 20 sati u Fabrici biće predstavljena knjiga „Kada kažeš da sam tvoj“ Gorana Skrobonje u izdanju Lagune.

Razgovor sa autorom vodiće Jovan Gvero.

Ovo je autorov peti – ovog puta nežanrovski – roman. Svojevrsno ogledalo za generaciju iz šezdeset i neke, koja nije ni znala koliko joj je mladost bila bezbrižna i lepa.

Lazar Petronijević Laki, momak iz obične beogradske porodice, prevaliće u prvoj polovini osamdesetih godina prošlog veka put od zbunjenog brucoša uzburkanih hormona do frontmena novotalasnog benda Kalkuta, rok senzacije koja je za sobom ostavila dva antologijska albuma i pregršt večitih pesama. Studije, žurke, erupcija kreativnosti u prestonici zemlje na izdisaju, velika imena domaćeg rokenrola, koncerti i turneje: Lakijeva priča izgleda kao uzbudljiva vožnja kojoj se ne nazire kraj – da bi taj kraj nastupio naglo i neočekivano, kako za njega i Kalkutu, tako i za zemlju koja je iznedrila njih i njihovu muziku.

Priča o vremenu kada je bilo lepo biti mlad.

„Seks, droge i rokenrol – ne nužno tim redosledom!“ BG Rock radio

„Nostalgija bez patetike: priča o životu običnom, povremeno komičnom, povremeno tragičnom… Laki Petronijević bi mogao da bude svako od nas.“ Nova srpska proza

„I dinamičan i pitak, i ispovedan i dokumentaristički, i beogradski i globalan, roman Kada kažeš da sam tvoj čitaoca osvaja balansom između priče o pojedincu i priče o jednom vremenu.“ Vladislava Gordić Petković

Amarkord i Grlom u jagode za generaciju koja je bila mlada osamdesetih!“ Svet knjige

 

Total
0
Shares
Previous Article

Hollywood Undead 25. juna u Beogradu

Next Article

Rock Out u Močvari – Benefit koncert