SOHN

SOHN predstavlja novu glazbu uoči zagrebačkog koncerta

SOHN, sjajan britanski glazbenik, producent i multi-instrumentalist predstavit će svoju elektronsku glazbu praćenu bendom u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 5. svibnja 2018. Ususret velikoj europskoj turneji, koja ga vodi na premijerni hrvatski nastup, SOHN je objavio dvije potpuno nove pjesme.

Novi materijal dolazi nakon kraćeg zatišja, a riječ je o atmosferičnoj “Hue” sa sjajnim dionicama na klaviru, te ju prati i druga, jednako odlična pjesma “Nil” puna energije. Par pjesama još jednom pokazuje da je SOHN majstor u gradnji melodija i atmosfere, te demonstrira njegov sjajan vokal i soulful elektronsku glazbu koja hipnotizira.

Potpuno nove pjesme savršeno nastavljaju zvuk posljednjeg albuma “Rennen” u sklopu čije velike europske turneje će se SOHN premijerno predstaviti našoj publici. Bit će to savršena prilika čuti ovog sjajnog glazbenika uživo jer upravo posljednji album otkriva bogatstvo melodija koje predstavlja s punokrvnim bendom.

Iza imena SOHN se krije Christopher Taylor, britanski majstor atmosferičnih tonova, pomno kreiranih beatova i sjajnog glasa. Londonski glazbenik, tekstopisac i producent u svijet glazbe je ušao uz gitaru i piano, a kao SOHN je s adresom u Beču od 2012. objavljivao singlove spajajući kantautorske vještine i apstraktnu elektronsku glazbu, istovremeno radeći remikseve za imena kao što su Lana Del Rey i Rhye.

SOHN je svijetu predstavio svoju kombinaciju elektronske glazbe, sa soul i pop melodijama na hvaljenom debitantskom albumu “Tremors” iz 2014. Mediji su njegov sjajan vokal i produkciju obojanu melankolijom usporedili s imenima kao što su James Blake i Jamie Woon, ali SOHN je svemu dao svoj autentični potpis, te ga je prvijenac iz anonimnosti lansirao u međunarodnu zvjezdanu postavu. Uz ogroman uspjeh albuma, SOHN je zaokupio pažnju medija diljem svijeta, koji su hvalili njegov kristalno čisti tenor koji postiže visoke note savršene u njegovoj krhkosti, nazivajući debi pokaznim materijalom kako indie R’n’B treba zvučati.

Album sa singlovima poput “Bloodfows” i “Lessons” je preslušan više od 60 milijuna puta na Spotifyju, te ga je lansirao na lineupe nekih od najvećih festivala, a SOHN je obišao svijet tri puta u dvije godine i predstavio live postavu koja je spojila elektronski glazbu i instrumente u besprijekorno hipnotičko iskustvo. Nakon preseljenja iz Beča u L.A. potpisao je produkcije za imena kao što su SZA, Banks i Kwabs, a SOHN je suautor pjesama za Rihannu, te se dotaknuo i remiksiranja sjajnih imena poput The Weeknd i Disclosure.

SOHN se potom povukao u osamu kako bi radio na novom albumu daleko od utjecaja, a “Rennen” predstavlja njegov najpustolovniji album do sada na kojem istražuje mračniju stranu R’n’B zvuka, poigrava se s novim elementima, koristi kuhinjska pomagala kao perkusije, govori i o osobnim promjenama koje su se dogodile uz singlove kao što su najavni “Hard Liquor” ili sjajni “Signal”. Izravniji pristup na albumu u fokus stavlja vokal, kao i melodije, a novi uradak ga je odveo na najveće festivale poput Coachelle i MELT-a, te na turneju po SAD-u, Kanadi i Europi.

S novim stavom SOHN popunjava svoju kolekciju s odvažnim pjesmama, a album je ambiciozan prikaz razvoja umjetnika u novom smjeru u kojem nas i dalje uvlači u svoj svijet bogatih melodija i besprijekornih vokala. Prilika za doživjeti SOHN-a i sjajno audio-vizualno iskustvo bit će u Tvornici kulture.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji po 90 kn, dok će na dan koncerta iznositi 110 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr  
Total
0
Shares
1 comment

Comments are closed.

Previous Article
Bellerophontes

Bellerophontes objavio album 'Room Experiments'

Next Article
Pulski filmski festival Pulski filmski festival

Raspisan javni poziv za prijavu filmova na 65. Pulski filmski festival