Seine 22

’22’ – izašao je novi album dua Seine

Hrvatski freak-folk-punk-trip-hop duo Seine je izdao svoj drugi studijski album ’22’ za Moonlee Records i francuskog izdavača Vox Project. Album je trenutačno dostupan kao CD I u digitalnom formatu putem streaming servisa (uključujući Bandcamp “free download” opciju). Vinilna verzija albuma izlazi u julu (pre-order).

Inovativnim transžanrovskim pristupom, sočnim liričkim dosjetkama i 100% autentičnom glazbenom ekspresijom dvojac Seine je albumom ’22’ stvorio iznimno originalan rock album, teško usporediv s bilo čime.

Seine – 22: CD / LP (pre-order) / Bandcamp / Deezer / Apple Music

Drugi studijski album ‘22’ nas suočava sa zagonetnim zvukom, koji probija žanrovske konvencije na križanju noise i alternativnog rocka, trip hopa i no wavea, mjestimično čak s prizvukom kabarea. Dvojac nastavlja sa istraživanjem atraktivnih, zadimljenih i polako raspadajućim atmosferičnostima, koje su obilježile već njihov prvijenac, a novost je veći naglasak na disonancijama i atonalnosti.  Album je pun kompleksnih aranžmana i robustnih instrumentalnih podloga. Sedam pjesama sa lako pamtljivim hookovima pluta po melankoličnim vodama, nudeći slušaocu introspektivno iskustvo. Elektrificirana akustična gitara i bubnjevi i dalje predstavljaju središnju točku njihove muzike, ali se zvučna paleta proširila probadajućim elektronskim teksturama, semplovima klasičnih instrumenata i mantričnim poliritmijama. Aktualni Seine izričaj tako sadrži i svoje funky, freaky i nekonvencionalne gruvove, koji nas zibaju u introspektivni ples.

Dolazeći koncerti Seine:

  • 9.5.2019 @ Ljubljana, Križanke – 50. let Radia Študent (SI)
  • 10.5.2019 @ Ravne na Koroškem, KMKC Kompleks (SI)
  • 17.5.2019 @ Beograd, Kvaka 22 (RS)
  • 18.5.2019 @ Novi Sad, Bulevar Books (RS)
  • 24.5.2019 @ Maribor, Gustaf – Solar Pulse Festival (SI)
  • 21.6.2019 @ Škofja Loka, Pri Rdeči ostrigi – letni vrt (SI)
  • October 2019 – European tour

 

Total
0
Shares
Previous Article
Genetic Grooves Guru Trnka Muhamed

Genetic Grooves Guru singlom "Just Drive" najavljuje debi album

Next Article
Muzika za film Južni vetar

Muzika za film „Južni vetar“ na digitalnim platformama