zelenkovac promo banner

22. Zelenkovac Jazz Festival od 28. do 31.7

22. Internacionalni Zelenkovac Jazz Festival se održava od 28. do 31.7.2022 na istoimenom izletištu pored Mrkonjić Grada. Festival će u četiri dana ugostiti 11 muzičkih sastava iz regiona i Evrope. Glavna imena ovogodišnjeg festivala su:

– njemački sastav EMBRYO koji postoje od 1969. godine i koji su nedavno objavili svoj novi album “Auf Auf” ( https://embryoband.bandcamp.com/album/auf-auf ),- Chris Eckman kojeg znamo iz bendova The Walkabouts, The Strange, The Frictions te kao čovjeka koji stoji trenutno iza najzanimljivije izdavačke kuće Glitterbeat Records. Chris  na Zelenkovac dovodi svoj trio sa Žigom Golubom na kontrabasu a kojeg znamo kao nezamjenljivog člana pratećeg sastava Tamare Obrovac- Milan Petrović Quartet kao jedan od vodećih srpskih jazz bendova

Svakako ne treba zaboraviti da su ovogodišnji učesnici festivali i slovenski veterani LOLITA (postoje od 1987) koji će nam odsvirati BEST OF svog velikog opusa; tu je i sastav Kanton 6 iz Makedonije kojeg čine Mirko Popov (Pmg Kolektiv), Siniša Evtimov (Pmg Kolektiv) i Vladan Drobicki (Sexstat) a koji će nam predstaviti svoj sjajan prošlogodišnji konceptualni electro jazz album “Jazzus”. Dolazi nam i ostrvljan sa Murtera a nastanjen u Minhenu Josip Pavlov sa svojim post rock projektom IPPIO PAYO koji su upravo objavili svoj treći album “Deux Ex Machina”.

Iz Novog Sada ove godine dva sastava. Prvo su veseli klezmer-jazz sastav Akustični Ansambl Klo-Klo kojeg čine članovi benda Killo Killo Banda. Drugi sastav je internacionalan sa bazom u Novom Sadu, zovu se Sonas & NYMF i čine ga četvoro ljudi iz Holandije, Indije i Srbije. Kompletan program zaokružuju Projekt . iz Pančeva; za ovu priliku okupljeni sastav In Momento iz Holandije te banjalučki sastav Kajtez and The Gang. Naravno, očekuju nas i klasični Zelenkovac jam sessioni na kojem će svoje bravuroznosti pokazati svi muzičari koji dolaze svirati.

Program po danima počinje oko 19h. Cijena karte je 10KM (cca 5 eur) po danu. Za tri dana (čet, pet, sub) je cijena 25 KM (13eur) dok se u nedjelju ulaz ne naplaćuje.

Donatori ovogodišnjeg Zelenkovac Jazz Festivala su Opština Mrkonjić Grad, Ministarstvo Republike Srpske te Američka ambasada u Bosni i Hercegovine. Žeđ će gasiti Jelen Pivo. 

Više informacija o učesnicima te o lokaciji festivala dobijete na stranici

Zelenkovca: www.zelenkovac.com
FB događaj: www.facebook.com/events/715750576150298

Total
0
Shares
Previous Article
ŠA Festu u Prijedoru najvažnije informacije o festivalu

ŠA Fest u Prijedoru: najvažnije informacije o festivalu

Next Article

The Pixies pred Taš: Moramo da nađemo vreme za sitna zadovoljstva