Share
3. izdanje Gitarijade Veliko Gradište 03. i 04. avgusta

3. izdanje Gitarijade Veliko Gradište 03. i 04. avgusta

Gitarijada u Velikom Gradištu se održava od 2016. godine, kada je ideja o manifestaciji, čiji takmičarski deo čine neafirmisani mladi bendovi širom Srbije, Balkana i Evrope, po prvi put sprovedena u delo. Nakon pozitivnih kritika i pohvala na račun organizacije, od strane takmičara i publike, gitarijada je nastavila da se održava i da napreduje.

Manifestacija se održava na samoj obali Dunava, a pored takmičarskog postoji i revijalni deo, gde su učešće uzeli mnogi poznati bendovi balkanske rok scene. Ove godine u revijalnom delu nastupiće Pero Deformero, Texas Flood, Deca loših muzičara, Divert, Revoltni Peron, kao i prošlogodišnji pobednici – bend Trnje.

Organizator je obezbedio brojne pogodnosti za sve takmičarske bendove – obezbeđeno je kamp mesto za sve bendove iz Srbije; obezbeđen je smeštaj u apartmanima za bendove koji dolaze iz inostranstva; obezbeđena je hrana za sve bendove; delimično  su pokriveni putni troškovi. Tu je i nagradni fond za 3 najbolje plasirana benda i najboljeg gitaristu.

Takmičenje traje dva dana, 03. i 04. avgusta, pravo učešća imaju svi neafirmisani bendovi, ulaz je besplatan i svi posetioci imaju besplatno kamp mesto.

Tema ovogodišnje gitarijade je ekologija, a organizatori su se potrudili da podignu svest o zagađenosti prirode od stane čoveka, te iz istog razloga organizuju akcije čišćenja priobalja reka Dunav i Pek.

Gitarijada ove godine počinje nastupom muzičke škole, a za vreme trajanja manifestacije biće održani besplatni časovi gitare, izložba umetničkih slika i potpuno besplatno svi posetioci će moći da preuzmu ekološke brošure sa štandova organizatora.

Prijave su otvorene do 15. jula, a sve informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu gitarijade – www.gitarijadavg.com

Dobro došli u Veliko Gradište!

 

  1. […] Ovogodišnju Gitarijadu otvoriće muzička škola Stevan Mokranjac iz Velikog Gradišta. Kamp i ulaz jesu besplatni, a za sve kampere je obezbeđen besplatan ručak! […]

Comments are closed.