Share
3. Outhide Festival u Zaječaru 27. i 28. jula

3. Outhide Festival u Zaječaru 27. i 28. jula

Treće izdanje festivala Outhide ove godine održaće se 27. i 28. jula u Zaječaru, u park šumi Kraljevica, nadomak brutalistčkog spomenika ,,Vešala’’. Outhide ove godine sve diže na viši nivo, a posetioce ovogodišnjeg festivala očekuju nezaboravni nastupi kako poznatih imena alternativne scene, tako i još uvek neafirmisanih muzičkih umetnika na 3 zasebne bine. Važno je da naglasimo da Outhide nije samo muzički festival i da će se u ponudi naći brojne likovne izložbe i izložbe fotografija, kao i program namenjen deci.

Prva promotivna žurka u Zaječaru održaće se 19. maja u Omladinskom Centru sa početkom u 22 h gde će niški sastav Igralom predstaviti svoj album „Pogrešna poznanstva”.

Na 3 stejdža, okružena borovom šumom, publika će moći da uživa u nastupima velikog broja izvođača, ali i brojnim umetničkim instalacijama. Na ALT stejdž ove godine dolaze popularni izvođači alternativne rok kao i rep muzike. Legendarni beogradski bend Kanda Kodža i Nebojša će ovom prilikom promovisati i svoj novi singl – „Letnji dan“. Pripremite se na prekide stvarnosti koje će ovaj sastav sigurno doneti na šumovitu Kraljevicu.

Još jedna zvezda, koja trenutno privlači neverovatnu pažnju ljubitelja rep muzike, zasijaće do prštanja. U pitanju je mladi reper Surreal, koji je svojim hitovima zapalio scenu. Surreal podiže gas do maksimuma i sleće 🙂 džetom 28. jula na ALT stejdž!

Za ljubitelje elektronskog zvuka, Outhide festival zakuvao je moćni techno i house zvuk kojim će dirigovati vodeća imena ovog žanra, od kojih su do sada najavljeni Dejan Milićević i Kristina Lalić.

Na ZALET stejdž, pravo iz udžbenika stižu Cecini stihovi. Rep dvojac FTP! dolazi direktno iz bloka da vas vodi na pusto ostrvo. Njihov jedinstveni stil garantuje dobro zezanje!

Pripremite se na odbrojavanje dana do festivala kao i do objava ostalih 40+ imena koja dolaze u Zaječar 27. i 28. jula da uzburkaju balans kosmosa i prožmu Kraljevicu energijom koja stvara uspomene.

Cilj ovog buntovnog festivala je da vremenom odvaja deo profita i ulaže u izgradnju atrakcija u Zaječaru kako bi uticao na turistički potencijal, privukao turiste i vratio gradu stare boje.

LINK zvaničnog eventa

Karte za festival će se uskoro naći u pretprodaji po promotivnoj ceni od 600 dinara, u svim Win Win prodavnicama širom Srbije ili ONLINE.