Za 7 dana počinje četvrti ŠA Fest-min

7 stvari koje trebate znati prije dolaska na ŠA Fest 2023

Tradicionalni “ŠA fest”, memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši, biće održan od 26. do 29. jula u Prijedoru i ugostiće brojna domaća, regionalna i strana imena.

Donosimo vam u nastavku 7 stvari koje trebate znati prije dolaska na ovogodišnji ŠA Fest.

  1. ŠA stand-up i ŠA teatar

U srijedu 26. jula na Stand-Up bini u Ljetnoj bašti u Starom gradu ŠA Fest poklanja veče smijeha sa Draganom Macom Marinkovićem uz “Kakva ti je žena takav ti je život.” Sa početkom u 21:00 čas, uz slobodan ulaz do popune kapaciteta. U slučaju da najavljene vremenske nepogode onemoguće da nastup bude održan u Ljetnoj bašti, Dragan Marinković Maca nastupiće isti dan u Pozorištu Prijedor, sa počekom u 20:00 časova, uz takođe besplatan ulaz, do popune kapaciteta.

U četvrtak 27. jula na istom mjestu besplatno gledaj predstavu “Audijencija” u režiji Milana Neškovića, sa Miodragom Radonjićem i Nikolom Rakočevićem u glavnim ulogama. Predstava počinje u 21:00 čas i ulaz je slobodan do popune kapaciteta. U slučaju vremenskih nepogoda, predstava će biti odigrana u četvrtak 27.7, u Pozorištu Prijedor sa početkom u 20:00 časova, uz takođe slobodan ulaz.

2. Izložba „Iz Prijedora“ i ŠA kids

U prijedorskoj glavnoj ulici, ispred Galerije „Sreten Stojanović“ biće organizovana izložba „Iz Prijedora“, prikaz najznačajnijih i savremeniih likovnih stvaralaca iz ovog grada. U programu ŠA kids, na malom gradskom trgu, za najmlađe biće organizovana dvodnevna zabava sa animatorima iz trupe „Haos majstori“. Sa početkom u 19:30 časova, u slučaju kiše program će biti otkazan.

3. Konkurs za najbolju kratku priču ŠA tekst

JU Narodna biblioteka Ćirilo i Metodije iz Prijedora i ŠA Fest organizovali su javni konkurs za najbolju kratku priču ŠA tekst. Cilj konkursa je promocija talentovanih domaćih autora i kvalitetnih književnih radova. Radovi su pristizali iz cijelog regiona, a stručni žiri je imao težak zadatak da izabere tri najbolja.

Prvo mjesto osvojio je Milan Vulić iz Banjaluke i kratka priča “Pomen”, drugo Milenko Maletić iz Ljubljane i “Peron”, a treće mjesto pripalo je priči “Sve zato što je roda bila malo nesmotrena” Sandre Bosančić iz Novog Grada.

Pohvale žirija upućene su Vladimiru Sajiću za priču “Ja nisam Mirko Babić”, Milanki Blagojević za “Kamen”, te Jeleni Jovčić za kratku priču “Tata se vraća kući”.

Rezultate konkursa i pobjedničku priču možeš pogledati i na www.bibliotekaprijedor.com.

4. Muzički program

U petak i subotu, 28. i 29. jula, u Ljetnoj bašti u “ŠA lajv” programu nastupaju velike regionalne zvijezde.

Rok i rege veče u petak rezervisano je za “Ritam nereda”, “Gobline”, “Zoster”, “Del Arno” bend i “Svemirka”. U subotu, na rap i trap večeri,  nastupaju Senidah, Đorđe Čarkić Klinac, Bojana Vunturišević, Andra Kido i prijedorskoj publici već dobro poznati “Vojko V”.

Ljubitelјe elektronske muzike očekuju nastupi svjetski poznatih di-džejeva u “Elektro park” zoni festivala u Starom gradu  a na ovom “ŠA” nastupiće Fernanda Martins, “Gramofondžije”, Marta  Gabrovsek, Dejan Milićević, Mladen Tomić, Inis, Marko Milosavlјević i Danijel Kević.

5. ŠA VOZ

I ove godine besplatno na ŠA Fest dođi ŠA vozom.

Tradicionalnom saradnjom Željeznica Republike Srpske i ŠA Festa 28., 29. i 30. jula publika iz Banjaluke, Novog Grada i Doboja, besplatno i bezbjedno dolazi na ŠA Fest i vraća se kući već dobro poznatim ŠA preVOZom. 

„Pored besplatnog prevoza za našu publiku, željeli smo da promovišemo sigurnu vožnju na festival i uspjeli smo u tome. Publika iz Novog Grada i Banjaluke iskoristila je naš besplatni prevoz i proširila festivalsku zabavu i u toku putovanja. Naši prijatelji iz Željeznica RS, prepoznali su u nama ozbiljnog partnera i napravili smo pored društveno odgovorne kampanje i interesantan brend – ŠA voz“, ističu organizatori ŠA Festa.

Ne sjedaj za volan! Dođi besplatno i bezbjedno na ŠA Fest i vrati se kući. Sve što ti je potrebno je da imaš ulaznicu za ŠA Fest uz koju kartu za ŠA voz dobijaš gratis na biletarnici Željeznica u Novom Gradu, Doboju, Banjaluci i Prijedoru od 28, 29. i 30. jula.

Polazak DB – PD u 15.28
Polazak BL – PD u 15.29 i 19.20
Polazak Novi Grad – PD u 19.00

Sačuvaj ulaznicu i za povratak!

Povratak PD – BL – DB u 05.16
Povratak PD – Novi Grad u 05.18

6. Fondacija „Dalibor Popović Mikša“

Prihod od Festivala usmjerava se u Fondaciju „Dalibor Popović Mikša“, koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

7. Ulaznice

Ulaznice za ŠA Fest su dostupne i na novim prodajnim mjestima u Banjaluci, Prijedoru i Novom Gradu.

“I ove godine smo se potrudili da zadržimo simbolične cijene ulaznica, a da vam one osiguraju pristup vrhunskim stejdževima Sound Gardenu i Elektro Parku sa 20 najtraženijih imena i najkvalitetnijim besplatnim sadržajima”, kažu organizatori.

Ulaznice možeš pronaći i dalje na gigstix.ba/event/sa-fest-juli-2023/, kao i svim Poštama Srpske.

Total
0
Shares
Previous Article
Sutra počinje Demofest, najveći regionalni festival demo bendova-min

Sutra počinje Demofest, najveći regionalni festival demo bendova

Next Article

Drugo veče "ŠA festa" u Prijedoru u znaku teatra i mališana