Share
Afion sprema poseban koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu

Afion sprema poseban koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu

Nakon rasprodanog Vintagea i dva intimna koncerta u Saxu, Afion se vraća u Zagreb i to u ni manje ni više nego u Hrvatski glazbeni zavod! Ondje će u srijedu, 13. studenog nastupiti po prvi put. Nakon nekoliko koncerata ovog ljeta, bend je u odličnoj sviračkoj i kreativnoj formi, a uskoro će izbaciti i novi spot za pjesmu „Senjica“! Za nastup u HGZ-u Afion će pripremiti poseban set te predstaviti pokoju novu pjesmu s nadolazećeg albuma. Informacije o pretprodaji i cijeni ulaznica bit će dostupne uskoro.

Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (preko 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks…), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova. Njihove nastupe uživo krasi “akustični zvuk s energijom rock’n’roll benda” (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa smijeha i suza. Afionova oba studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.

Afionovi članovi angažirani su u različitim glazbenim projektima, surađuju s mnoštvom drugih glazbenika, bave se pedagoškim radom i drže glazbene radionice vođeni idejom kako tradicijsku glazba treba dijeliti s drugima kako bi ostala “živa”.

  • Lidija Dokuzović – glas
  • Aleksandar Jovevski – kaval
  • Josip Mazić – bas
  • Danijel Maoduš – gitare
  • Nenad Kovačić –udaraljke, glas

Facebook

YouTube:

Dokumentarni film Marka Dimića: Razarajući Afion, 2010., Produkcija HRT

Facebook event

 

  1. […] albumu. Nove pjesme će zagrebačka publika imati prilike čuti uskoro, na koncertu u srijedu, 13.11. u Hrvatskom glazbenom zavodu. U to ime, Afion je snimio spot za pjesmu «Senjica» u kojoj se isprepleću san i java, čudesno i […]

Comments are closed.