aklea-neon-po-prvi-put-gosca-akustike-u-rockmarku

Aklea Neon po prvi put gošća Akustike u Rockmarku

Osječka vila ritma i beata – Aklea Neon, svoj specifičan izričaj donosi u Rockmark. U utorak, 21. siječnja nastupit će na pozornici zagrebačke glazbene knjižare, u sklopu programa Akustika!

Afro-zvuk, melodični vokal i mantričke etno-dionice vodeće su karakteristike glazbe koju kreira. Upravo je to predstavila s debitantskim singlom “Da mi je” i okupirala pažnju kako publike, tako i glazbene kritike. S drugim singlom “Pola puta našla se na “Femme Nouvelle” kompilaciji, glas uz glas s najutjecajnijim kantautoricama u Hrvatskoj, dok je treći “What I Want” nastao u Peruu, zajedno s pratećim videospotom.

Kako i sama otkriva, trenutno je u procesu kreiranja novih pjesama, koje će oblikovati u svoj debitantski album, a dio novog materijala publika će moći čuti i na njenom one-woman-band akusticiranju u Rockmarku.

Svoj nastup najavljuje riječima: “Za mene je Akustika već kultni događaj, najbliže Tiny Desku kod nas. Super mi je otvoriti 2020. za Akustiku, jer će za mene ovo biti ključna godina. Spremila sam neke stvari koje su tek u procesu snimanja, puno igre s looperom, mantranja skupa i naravno… potpisivanja na golu kožu. Bez tog ne ide.

Za Akleu Neon možemo reći kako je jedno od glazbenih iznenađenja 2019. godine, o kojem će se nastaviti pričati i u 2020. To potvrđuju i nedavno predstavljene nominacije za Rock&Off novinarsku nagradu, gdje se njeno ime našlo u dvije kategorije – “Veliki prasak” i “Electro&Off”.

Njenim nastupom nastavlja se aktualna deseta sezona Akustike i zakoračuje u jubilarnu desetu godinu ovog glazbenog programa, koji će u rujnu ove godine proslaviti svoj 10. rođendan.

Akusticiranje uz Akleu Neon održat će se u utorak, 21. siječnja, s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan! Vidimo se u Berislavićevoj 13!

Foto: Vjekoslav Azenić

Total
0
Shares
Previous Article
serija-juzni-vetar-od-19-januara-na-rts-1

Serija 'Južni vetar', od 19. januara na RTS 1

Next Article
Molchat-Doma

Molchat Doma 7.2. u zagrebačkom KSET-u