Share
Aleksandar Vrhovec izdao svoju treću kolaboraciju ove godine

Aleksandar Vrhovec izdao svoju treću kolaboraciju ove godine

Koprivnički glazbenik i producent Aleksandar Vrhovec izdao svoju treću kolaboraciju ove godine, za label Olde Scratch Records

Neovisno od ostalih albuma koja je Aleksandar Vrhovec već objavio ove godine sa bandovima Acid Hags, Mycena i dva sa Grinded Grin, sada se okrenuo prema solo kolaboracijama kroz ambijentalne kompozicije. 

Najnoviji, treći takav album je izašao 9. studenog 2020. u kolaboraciji sa Ukrainskim DJ-om i producentom Lenzyak Yaroslavom.Vrhovec i Lenzyak opremljeni sa samo analognim synthesizerima napravili su svojevrsni psihodelični i pomalo noise avant-gardni album u kojem se teme protežu kroz anaogne loopove te grade do vrhunca, a zatim opet padaju u bezdan.

Album je snimljen u svibnju 2020. kroz 10 dana, a takva su i imena pjesama koje označavaju datum i dan nastanka u tjednu. Album nije za svakoga, no svojevrsne mantre na ovom albumu će svakako pronaći svoje medije za meditaciju.Mix, mastering i artwork je također odradio Vrhovec, a album je izdan kroz Olde Scratch Records label.

Prije ove kolaboracije Vrhovec je izdao još jednu sa Japancem Akihiko Matsumoto i jednu sa Vietnamskim Didier Michael Joomun.

Ovo je sedmo ovogodišnje izdanje za Olde Scratch Records, a u planu ih je još nekolicina za ovu godinu.

Album je moguće poslušati, na youtube, ili besplatno skinuti na bandcampu, nije dostupan kroz sreaming platforme.