Amorphis nakon devet godina u Zagrebu-min

Amorphis nakon devet godina u Zagrebu

Nakon devet godina u sklopu evropske “Halo” turneje u Zagreb se vraćaju finske metal legende Amorphis, u organizaciji Hangtime Agency.

Njima će se kao posebni gosti na bini pridružiti atmosferični post metalci s Islanda, Solstafir.

Veče će otvoriti Amorphisovi sunarodnjaci , bend Lost Society.

Mjesto održavanja ove metal svečanosti je zagrebački sada već metalno-definisani Boogaloo klub, datum je 01.11.2023. godine (Samhain), a ovo će im biti jedini turnejski datum u ovom dijelu Evrope.

Ograničeni kontingent ulaznica po early bird cijeni od 27 evra moći će se kupiti u Dirty Old Shopu ili preko njihovog veba do 15. juna ili isteka zaliha, nakon toga će im pretprodajna cijena biti 31 evro, a na dan ulaznica na vratima će iznositi 35 evra.

Amorphis je finski metal bend osnovan 1990. u Helsinkiju. Njihov stil u početku naginjao je više death metalu, a tokom godina postali su poznati po brojnim stilskim varijacijama, između ostalih koketirali su s progresivnijim i folk zvukom. Kao inspiraciju za svoje pjesme često koriste “Kalevalu”, nacionalni finski ep. Bend je u 33 godine postojanja izdao 14 albuma, a najaktualniji “Halo”, koji će ovom prilikom promovisati u Boogaloo klubu, svjetlo dana ugledao je u februaru prošle godine.

Članovi benda su Tomi Joutsen (vokal), Esa Holopainen (gitara), Tomi Koivusaari (gitara), Olli-Pekka Laine (bas), Santeri Kallio (klavijature) i Jan Rechberger (bubnjevi).

Total
0
Shares
Previous Article
4. Superval festival 2023

4. Superval održat će se 16. 6. i 17. 6. u Vintage Industrial Baru

Next Article
DemoFest 2023-konkurs-za-plakat-

Demofest nagrađuje: Prijavite se na regionalni konkurs za dizajn plakata „Goran V. Janković“