Share
Ana Avramov u Sarajevu i Mostaru

Ana Avramov u Sarajevu i Mostaru

Ana Avramov, zrenjaninska umjetnica i kantautorica nastupa po prvi put u Mostaru i Sarajevu gdje će promovisati svoj novi EP Open Heart.

15. novembra, u KC gradu, Ana Avramov će sa bendom i gostima promovisati album prvijenac ‘Open Heart’, 16. novembra nastupa u Mostaru u OKC Abraševiću, a već 17. novembra po prvi put nastupa u Sarajevu, u AG Club-u, u sklopu promocije albuma.

Ana Avramov je umjetnica-muzičarka-spisateljica iz Zrenjanina čiji se muzički stil kreće unutar koordinata dream pop-a i ravničarske melanholije njenog kontra-alt vokala.

U maju je izbacila singl Autumn thrills sa predstojećeg albuma Open Heart koji izlazi pod etiketom izdavačke kuće Kontra. Spot za Autumn thrills izašao je u julu 2018, poslje čega je Ana objavila singlove Intro (Sunny side up) i Open Heart akustik.

Solo projekat Ane Avramov je prljavi svedeni pop u kom muzička jednostavnost otvara prostor za duboku ekspresivnost njenog glasa. Ana Avramov je prije svog solo rada bila frontmen i gitarista indie-alternativnog benda In Absentias, a pojedine pjesme sa albuma Open Heart snimili su i članovi tog benda (Nikola Marković, Stefan Pejatović, Bojan Lalović)

Anina muzika sadrži i elemente shoegaze-a, indie uticaja i psihodelije unutar jednog intimnog i tanano obojenog svijeta koji ispunjava njen dubok vokal.

Anina muzika je hiponotično ponavljanje sa razlikom, jednostavnost izraza koji se traži i nalazi u ogoljenom proživaljavanju svih nijansi osjećaja i osjećanja utisnutih u nostalgičnim melodijama muzike. Anin rad možete pratiti i na njenoj zvaničnoj web stranici www.anaavramov.com, kao i na društvenim mrežama: facebookinstagram, youtubebandcampsoundclouddeezer.

Ana Avramov i njen bend čine: Vukašin Đelić (Halftones, Dol) na gitari, Milos Pajagić (Dol) na bas gitari  i Dragan Jovanović (Dol) na bubnjevima. Koncert u KC gradu upotpuniti će i gosti Lola Miković (Vin Triste, Stepa) i Ivana Smolović Ika (On Tour) + gosti iznenađenja!