Share
Analizator predstavio novo izdanje ‘Recycle Yourself’

Analizator predstavio novo izdanje ‘Recycle Yourself’

Novosadski bend Analizator objavio je svoj novi album pod nazivom ‘Recycle Yourself’.

INFORMACIJE O BENDU:

U Novom Sadu 2003. godine, par mladića sumnjivog morala, diskutabilnog mentalnog zdravlja zaljubljenih u crni humor osnovali su grindcore / noisegrind / comedy projekat pod nazivom Analizator. Početne godine rada obeležio je veliki broj nastupa (koji se samo uz dosta podozrenja mogu nazvati koncertima), promene postave, i nastanak albuma “Igra Debela Mečka” koji sad već ima kultni status među ljubiteljima mračne, opskurne i “bez-pardona” muzike.

U narednim godinama zvuk benda se kretao u različitim pravcima (Hardcore, Death Metal, Crust Punk, D-beat) zadržavajući karakterističnu grindcore energiju, brzinu i “filozofiju”. Tekstovi su se okrenuli ka ličnim i društveno angažovanim temama, a aranžmani “unapredili” u odnosu na početni minimalizam. Analizator je bend koji danas aktivno nastupa okupljajući ljubitelje najrazličitijih muzičkih žanrova na svojim koncertima, šireći filozofiju grindcore-a i ljubavi.

INFORMACIJE O ALBUMU:

Šta se desi kad okoreli grinderi otkriju d-beat i odluče da ga kombinuju sa Death-grind-om? Recycle Yourself! Tekstovima koji kritikuju društveno uređenje (System Abused, Groteskna Utopija, Nek’ Im Neko Pomogne), konzervativizam, nacionalizam i homofobiju (Sahranjena Sećanja, Big Boy, Pissing on Burning Flags) članovi potvrđuju da su besni na pomeren sistem vrednosti, i da to ceo bandcamp treba da čuje! Zbog neozbiljnosti svih uključenih u proces nastanka, snimak je čamio na hard diskovima bezmalo 5 godina pre nego što je ugledao svetlost…zvučnika, te se s pravom može reći da izdanje iza sebe ima 4 godine aktivne koncertne promocije!

PLANOVI BENDA:

“Početkom decembra ulazimo u studio da snimimo nov album koji smo pripremali proteklih godina, koji nastavlja okretanje ka sirovijem, bržem punk, crust i eksperimentalnom zvuku. Izdanje treba da bude predstavljeno javnosti sredinom decembra (nadamo se 2018.) godine,” rekli su iz benda.

Pored izdanja Recycle Yourself, Analizator se fanovima predstavio i cover albumom Cover Me, I’m Going In koji predstavlja omaž velikanima tvrdog zvuka, i skup obrada koje je bend tokom godina koncertno izvodio.

“Ono što sledi je koncertna promocija i druženja sa bratskim bendovima iz Novog Sada i okoline, nov promo materijal, kao i prihvatanje svake druge prilike koja se ukaže da nastupamo i podelimo šta mislimo i osećamo! GRIND IS LOVE! LOVE IS GRIND!,” dodaju iz benda.