Share
Anja G & Dr. obi (Bamwise) izbacili prvi EP

Anja G & Dr. obi (Bamwise) izbacili prvi EP

Inžinjer zvuka i član dub benda Bamwise Dr. obi, u ovom svojstvu sa mladom pjevačicom Anjom G isporučuje svoje prvo službeno EP izdanje za AmpliFyah Music.

Riječ je o dva singla imena Bang!Bang! Raggamuffin uz pripadajuće dub verzije pjesama. Materijal je producirao, miksao i masterirao Dr. obi. Anja G se pobrinula za tekstove, i vokale. Vizualni dizajn/naslovnicu je napravio Marko Pinjuh (Marko Pinjuh Ilustration).

Dr. obi svoj je glazbeni put započeo u ljeto 2005.g. sa svojim još uvijek aktivnim projektom Jahstice Sound. Od tada je nezaobilazan dio regionalne dub i reggae scene. Svoje vještine je kalio sa Digitron Sound System, radi kao tonac za nekolicinu izvođača, te za svoj dub bend Bamwise (kojeg je i osnovao). Radi kao glavni tonac za tvrtku Pozitivan ritam, te je glavni tehničar Seasplash festivala. Početkom 2017.g. započinje producirati vlastitu glazbu uz kolaboraciju s Anjom G.

Zajedno su već prošle godine isporučili prvi singl nazvan The Meaning. Anja je već nastupala na regionalnim dub i reggae okupljanjima kao što su Seasplash Festival, Dub Lab, Love & Rage, te na mnogim partyima lokalnog karaktera u Zagrebu. Inspiraciju za ovaj EP pronašli su u socijalnim, političkim i ekonomskim (ne)prilikama kao i situacijama iz svakodnevnog života. Ovim izdanjem demonstriraju raznovrsnost stilova koji varirjau u rasponu od rootsa do digitala.

Anja G je mlada i nadolazeća pjevačica iz Zagreba koja je 2017. godine izdala svoj prvi singl “The Meaning” također s Dr.obijem. Godine 2017. nastupila je na većini važnih reggae i dub događanja u Hrvatskoj i regiji (Seasplash Festival, Dub Lab, Love & Rage (Italija) i mnoge lokalne klupske večeri u Zagrebu).

EP se može preslušati, te kupiti na servisima Bandcamp i Soundcloud.

AmpliFyah Music​ je nezavisna platforma koja omogućuje već afirmiranim dub/reggae producentima i izvođačima da njihova lokalna vidljivost postane prepoznatljiva na europskoj pa i svjetskoj razini. AmpliFyah Music​ svojim djelovanjem želi unaprijediti i razviti lokalnu reggae zajednicu, poticati izvođače u konstantnom stvaranju i proširiti glas o kvaliteti hrvatskih reggae umjetnika. ​

Prati AmpliFyah Music na Bandcampu, Soundcloudu, Instagramu & Facebooku.

Leave a Comment