Share
Apple Music uskoro na Google Home i ostaloj konkurenciji

Apple Music uskoro na Google Home i ostaloj konkurenciji

Prodor „pametnih zvučnika” odnosno glasovnih asistenata u posljednje vrijeme itekako je uzelo maha. Jedan od poznatijih je Google Home i njegova inačica Mini.

Osim mogućnosti razgovora tj, interakcije korisnika te glasovnog asistenta (pametnog zvučnika) poput postavljanja jednostavnih upita ili pak naredni, sigurni smo kako je većini korisnika ipak najdraže pustiti svoju omiljenu glazbu sa zvučnika. Pa s time na umu ide i ovaj članak. Riječ je o podršci streaming glazbenih servisa i Google Home glasovnog asistenta ili da ga jednostavno nazovemo običnog komada hardvera (zvučnika).

Trenutno Google Home ima podršku reprodukcije glazbe sa servisa Spotify, Pandora, YouTube ili pak Deezer a kako se čini uskoro dolazi i još jedan, slobodni smo reći, konkurent jači od ostalih.

Premda još nije službeno sve je izglednije kako će Apple svoju glazbenu (Music) uslugu uskoro donijeti na Google Home. Iako i sam Google još nije potvrdio pa niti opovrgnuo dolazak Apple Music streaming servisa na dostupnost kroz pripadajuću aplikaciju ne bi trebali dugo čekati.

Apple-Music

Da ovo ne bi bila samo puke riječi kažimo i kako Apple Music stoji i na Google Pixel 3 pametnog telefonu a sigurni smo kako Google ne bi puko i bez značaja postavio konkurentsku značajku na svoje pametne telefone a da zaista ne namjerava nešto poput podrške za Apple Music.

Stoga ako ste na svojoj Google Home aplikaciji dobili podršku za Apple Music, svakako nam se možete pohvaliti u komentarima, prenosi Metro-portal.