Share
Arises objavio debitantski album – „System“

Arises objavio debitantski album – „System“

ARISES – Žestoki zadarski odgovor trulom i dekadentnom sistemu

Grad Zadar, o kojemu ste zadnjih godina mogli čitati na naslovnicama samo o nasilju, korupciji, nepotizmu i sistemskom kriminalu najvišega ranga, uvijek je imao svoju buntovnu stranu i ljude koji su, svaki na svoj način, pokazali otpor i jasnu namjeru uzdrmati taj metastazirani sistem.

ARISES, metal bend koji je upravo 06.09.2019. na svjetsko tržište izbacio svoj debi album „SYSTEM“, u izdanju SAOL/Feel The Voice, žastoko, brutalno i beskompromisno donose devet pjesama sa središnjom pjesmom i porukom „SYSTEM CORRUPT“, čiju su snažnu poruku poslali i snažnim videom.

arises-bend-zadar

Brutalno prodornim vizualom albuma u objektivu fotografa Stipe Suraća, dirnuli su se u sam osinjak truleži i dekadencije lokalnog sistema, kojem svaki kutak ovog svijeta različitim groznim pričama može svjedočiti na identičan način. Jezovito, kancerogeno „crno brdo“, smrtonosni bazen gliničke lužine i opožarene šume poradi profita, slika su i prilika svijeta u kojem živimo i sistema kojeg se plašimo, a priča je mračna globalno.

Album je sniman u švedskim „The Sweetspot Studios“ pod producentskom palicom čuvenog Rickarda Bengtssona (Arch Enemy, Opeth…), a mastering potpisuje legendarni Mika Jussila (Finnvox Studios, FIN), koji potpisuje na tisuće legendarnih bendova poput Nightwish, Gamma Ray, Amorphis, Lordi, Stratovarius…

arises-zadar-bend

Bend je ranije na tržište izbacio dva video spota „Probe the Bloodline“ i „System Corrupt“ i najavljuje cijeli niz novih uradaka, kao i promotivnu turneju i nastupe na najvećim europskim metal festivalima u ljeto 2020. Na YouTube kanalu, uz spomenuta videa možete poslušati sve pjesme s albuma, a na društvenim mrežama i službenoj web stranici pronađite dodatne promo materijale. 

Svoju poruku su poistovjetili s ovim riječima:

„Jedan se SISTEM fantazija ne može podudarati s drugim, već samo istina s istinom.“ Antun Radić (1868-1919)