Share
„Arsenalizacija“ počinje: Repetitor i MOON

„Arsenalizacija“ počinje: Repetitor i MOON

Prvi u nizu događaja koji najavljuju predstojeći „Arsenal fest“, pod nazivom „Arsenalizacija“, startovaće sutra od 21 sat, u Domu omladine, koncertom garažnog rok/post-punk trija „Repetitor“, kome će podrška biti šabački space-rock sastav MOON.

Repetitor iz Beograda je bez sumnje jedan od najzanimljivih i najprodornijih mladih bendova sa Balkana. Posle šest-sedam godina pauze od koncerta na Demofestu 2011, Repetitor ponovo stiže u Kragujevac.

Sa sva tri svoja albuma Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak, 2008), Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012) i Gde ćeš (Moonlee Records 2016) Repetitor je jednostavno osvajao top-liste, primao odlične kritike, a sa svojim fantastičnim divljim i visoko energetskim koncertnim nastupima i ubrzo širio svoju fan bazu. Iza sebe imaju bezbroj koncerta širom Balkana, pet evropskih turneja, kao i nastupe na brojnim festivalima (Sziget, Exit, Pohoda, Eurosonic, INmusic, SuperUho, Terraneo, Rock For People…), a oduševili su i publiku u Kini i Rusiji.

MOON je nastao leta 2016. godine nakon spontanog jam sessiona ove trojke. Zvanično predsavljanje beleži maja 2017. izdavanjem singlova „Escape“ i „Voyager 1“. Produkcija je rađena u zagrebačkom Chicken Sound studiju od strane strane Vedrana Kovačića Belog, poznatog po radu sa Abroad Experiments, A|symmetry, Judette, Bang Bang, i dr. Svoj audio-vizuelni izraz predstavio je u punom svetlu nastupom na Arsenal Festu juna 2017., gde je zatvorio drugo veče festivala na Demolition stage-u. Februara 2018. trojka MOON ulazi u Chicken Sound studio u Zagrebu da zabeleži materijal koje će biti deo EP izdanja planiranog za proleće.

Muzika benda MOON je instrumentalni rock. Članovi benda su iskusni šabački muzičari. Gitarista Milan Katanić je poznat po radu u legendarnom crossover bendu iz 90-tih, Ništa ali logopedi. Zajedno sa basistom Mikijem Stankovićem svira u alt-rock sastavu Eleven koji radi od 2008. Miroslav Stanković debituje na bubnjevima.

Ulaz je besplatan.

ritamgrada.rs