bajaga-hor-orkestar

Bajaga i Instruktori u Sava Centru – čarolija sa orkestrom i horom

Bajaga i Instruktori su u četvrtak, u rasprodatom Sava Centru u Beogradu, zajedno sa orkestrom „Beogradski solisti“ i horom „Lola“, priredili publici, tokom više od dva i po sata, doživljaj za nezaborav, i na fantastičan način započeli proslavu 35 godina postojanja benda.

Pesme iz svih faza karijere zasjale su, pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića, novim sjajem. Uz nezaobilazne, najveće hitove benda, program je, za ovu priliku, osvežen numerama koje poslednjih godina nisu redovne u repertoaru, a pogodne su za izvođenje u ovakvim, raskošnim aranžmanima. Upravo su dve takve pesme, „Još te volim“ i „Zmaj od noćaja“, poslužile kao sjajan uvod u jedinstveno muzičko putešestvije od 1984. do danas. Svaka numera je na adekvatan način propraćena omotom albuma na kojem je snimljena.

Aktuelni album „U sali lom“ predstavljen je naslovnom pesmom, zatim grandioznom baladom „Bilo bi lako“, i žestokom „Može da te ubije grom“. Zaljubljenike u najraniju fazu rada obradovali su „Mali slonovi“. Na oduševljenje posetilaca svih generacija, nizala su se iznenađenja poput „442 do Beograda“, „Bam, bam, bam“, „Daljina, dim i prašina“, „Ruža vetrova“, „Rimljani“, a pravu žurku su napravili nepogrešivi koncertni aduti „Lepa Janja, ribareva kći“, „Vesela pesma“, „Sa druge strane jastuka“…

Bajaga

Svetleo je Sava Centar uz „Zažmuri“, što je uveliko tradicija kad se zasvira vanvremenska balada, na koju je savršeno legao „Ruski voz“. Sopran Nataša Tasić pokazala je, u punoj meri, raskoš svog glasa u „Buđenju ranog proleća“, a finiš nije mogao da prođe bez velikih hitova – „Plavi safir“, „Ti se ljubiš“, Moji drugovi“… Za samu završnicu zvaničnog dela  je izvedena „Što ne može niko, možeš ti“, koja, uz orkestar i hor, predstavlja pravo monumentalno muzičko delo.

Na bis su su se prvo vratili Bajaga i Saša Lokner za nežnu „Otkada tebe volim“, pa im se ostatak grupe pridružio u „Tišini“. Publici ni to nije bilo dosta, pa je na drugom bisu, posle gromoglasnih ovacija kojima je pozdravila bend, dobila i „Tamaru“ i „Gore dole“. Drugi koncert, u istoj postavci i na istom mestu, zakazan je za večeras (petak), a treći i četvrti su na programu u nedelju 8. i ponedeljak 9. decembra.

Foto: Marina Pešić

Total
3
Shares
Previous Article
darko rundek

Rundek dobio dodatni božićni koncert u Vintage Industrialu - 18. & 19. prosinca

Next Article
ŠA_stipendija_stipendistkinja_Dajana_N ... Goran_Krivić_predsjednik_Udruženja

Dodijeljena prva stipendija Fonda Dalibor Popović Mikša, Udruženja ŠA Fest iz Prijedora