bandcamp

Bandcamp se odriče svih prihoda od prodaje

Popularna glazbena platforma odlučila financijski podržati glazbenike

Bandcamp je najavio da se od petka, 20. ožujka odriče svih prihoda od prodaje, u korist svih glazbenika, korisnika platforme, a nakon brojnih otkazivanja koncerta i glazbenih događanja diljem svijeta.

”Uslijed financijskih poteškoća koje će izazvati nagla obustava svih oblika glazbenih nastupa, prioritet nam je, u najvećoj mogućoj mjeri, podržati glazbenike u nadolazećem periodu. Za mnoge od njih, veći prihod od prodaje bit će od egzistencijalne važnosti. Nažalost, mišljenja smo kako će se gubici od otkazivanja glazbenih događanja osjećati još narednih nekoliko mjeseci…”, stoji u službenom priopćenju Bandcampa.

Osim izravne podrške, Bandcamp dodatno potiče i dodatnu potrošnju na svojoj stranici te dodatni angažman kupaca u otkrivanju glazbenih noviteta. Glazbenike pak pozivaju da i sami motiviraju potrošače dodatnom ponudom reklamnih materijala, uz glazbu kako bi, barem dijelom, pokušali nadomijestiti prihode od nastupanja, prenosi Mixmagadria.

Od prošlog tjedna, vlade većine svjetskih zemalja pozvale su svoje građane da izbjegavaju javna okupljanja, odlaske na kulturne i sportske manifestacije te ugostiteljske objekte, što rezultiralo nebrojenim otkazivanjima ili odgodama glazbenih događanja.

Total
0
Shares
Previous Article
mostar-summer-fest-2020

Vojko V, Zoster, TBF, S.A.R.S., Krankšvester, Buč Kesidi i mnogi drugi na Mostar Summer Festu

Next Article
Bajaga

Bajaga: "Dok nema koncerata, radim na novom albumu i na filmskoj muzici"