Share
Bang Bang objavili spot za singl “Sebi dovoljni”

Bang Bang objavili spot za singl “Sebi dovoljni”

Odavno je postalo jasno kako Bang Bang nije samo još jedan bend na hrvatskoj glazbenoj sceni, nego bend koji ima priču i u čijoj svakoj pjesmi možete pronaći i djelić sebe. Priča je sastavni dio i novog singla “Sebi dovoljni” koji će predstaviti na ovogodišnjem 67. Zagrebačkom festivalu. Pjesma govori o fizičkoj razdvojenosti dvoje partnera koji doslovno preziru digitalnu komunikaciju i žude za ponovnim susretom i dodirom. ‘Partneri u zločinu’, kolokvijalno rečeno, kao i u prošlom singlu “Pismo” ponovno su snažni frontwoman Bang Banga Lara Antić Prskalo i njezin suprug, autor pjesama i producent Hrvoje Prskalo. Stare stvari ponekada treba ostaviti iza sebe, ali ih se rado sjećati. Stoga su u video spotu dočarali prolaznost vremena i progovorili o ‘bolesti’ modernog doba.
Slika spaljenog klavira metafora je izumiranja svega organskog i analognog, kako u našoj svakodnevici tako i u glazbenoj industriji. Dodatni je paradoks to što su u pjesmi snimljeni pravi klasični instrumenti. Inače, za lokalne dušebrižnike, paljenje klavira drevni je običaj i odavanje počasti starom instrumentu koji je ‘dao svoje’ i nemoguće ga je vratiti u funkcionalno stanje. Mi smo se s našim oprostili uz pjesmu i podarili mu vječni život u bespućima digitalije”, rekli su Bang Bangovci kojima po deseti put video priču potpisuje sjajan dvojac Ljubo Zdjelarević i Raul Brzić. Gost u pjesmi je Marko First koji je svirao violinu, violu i čelo, a iza gudačkog kvarteta u spotu stoje Jasmina Bojić, Dora Maganić, Ivana Šubic Kovačević i Lovro Kovačević. Ovom prigodom bend posebno zahvaljuje Vatrogasnoj postaji Dubrava.

Bang Bang kraj prošle godine proslavili su izlaskom drugog studijskog albuma koji su nazvali “Mol. 2” i na kojemu se nalazi pjesma “Sebi dovoljni”, što je idealan nastavak prvijenca “Bez obzira na sve” koji im je donio i nagradu Porin za najboljeg novog izvođača. Najavili su i promociju albuma 7. veljače u zagrebačkom Katranu od 21 sat gdje će i izvesti pjesme s albuma i još jednom potvrditi svoju vladavinu hrvatskim pop pozornicama. Takav status prošle godine odveo ih je i na INmusic festival, a ispunili su i Tvornicu kulture. A 2020. godina? Tko zna, možda ih “Mol. 2” odvede na još neke neistražene pozornice i mogućnosti.