Srđan Pavlović

Bas i Stega malom turnejom po Srbiji promoviše debi album

Foto Srđan Pavlović
Foto Srđan Pavlović

Jedan od najperspektivnijih dominatno instrumentalnih bendova u regionu, Bas i Stega, nastavlja sa predstavljanjem publici svog debitantskog ostvarenja. Nakon promocija u Pančevu i Beogradu, u narednom mjesecu pripremaju tri nova nastupa.

Četvorka koja u svojim razigranim tonovima objedinjuje više različitih žanrova, nešto prije svog četvrtog rođendana napravila je veliki iskorak, izdavanjem albuma „Nova stvar“. Materijal je sniman u pančevačkom studiju „3×2“, u saradnji sa producentom Stefanom Gaćešom. „Nova stvar“ sadrži devet pjesama, a priliku da ih premijerno čuju dobili su upravo Pančevci, u dvorani „Apolo“, 21. marta. Nakon uspješnog probijanja leda, uslijedilo je i predstavljanje beogradskoj publici, dok bend u sljedećem mjesecu ubacuje u veću brzinu. Prvo je na programu svirka u Požarevcu, zakazana za 8. maj, četiri dana kasnije slijedi povratak pred fanove u matičnom Beogradu, dok je za 22. istog mjeseca planiran nastup u Novom Sadu.

Grupa Bas i Stega je i prije objavljivanja „Nove stvari“ pokupila brojne pohvale, kako publike, tako i kritike, za fuziju koju stvara i virtuoznost izvođenja. Jedan od važnijih uspjeha je, svakako, i učešće na šestom Jelen Demofestu, kada su uspjeli da se plasiraju u finale demo takmičenja, među 10 najboljih. Početkom godine objavili su i singl „Vožnja“, praćen odličnom animacijom umjetnika Bojana Petkovića, kojim su najavili početak svog velikog putovanja.

demofest.org

Total
0
Shares
Previous Article
darko rundek

Darko Rundek: "Postoje periodi inspiracije i inertnosti, smjenjuju se jednako danas kao i prije"

Next Article
tanker

Tanker se vraća novim albumom: “Naše vrijeme tek dolazi!”