Share
Bas i Stega objavili novi album “Negde daleko”

Bas i Stega objavili novi album “Negde daleko”

Beogradski sastav Bas i Stega objavio je novi album pod nazivom “Negde daleko”.

Sastav Bas i Stega nastao je u Avgustu 2011. godine.  Ime je nastalo igrom reči i spajanjem početnih slogova imena tadašnje postave: Ba (Bata), Si (Siniša), Ste (Steva), Ga (Gale). U ranim fazama bend je osvajao nagrade na nekoliko  demo festivala I uspeo da se nametne javnosti svojom upornošću, beskompromisnim stavom prema stvaranju muzike, jedinstvenim izrazom i njenim kvalitetom.

Bend je do sada objavio album “Nova Stvar” sa 9 pesama  u Januaru 2015. Godine zajedno sa spotom za numeru Vožnja. Nastupao je u raznim klubovima I na festivalima širom zemlje a svoje delovanje uspeo je da proširi I na Rumuniju, Mađarsku, Berlin, Bosnu I Hercegovinu, Hrvatsku.

U nedelju 07. Jula bend je objavio na svom YouTube kanalu novi album pod nazivom „Negde daleko“.  Novo delo snimano je tokom 2018. i 2019. godine u „Hill River Studios“ u Beogradu i „3×2“ studiju u Pančevu. Snimanje gitarskih deonica odigravalo se u Pančevu u saradnji sa Stefanom Gaćešom i Dejanom Sredićem tokom Januara meseca. Ostatak snimanja, i miks dešavali su se u Zemunu u saradnji sa producentom albuma u čijoj se ulozi kao i ulozi klavijaturiste i mastera na sintisajzerima našao Srđan Popov (Sergio Lounge) koji je svojim veštinama i kreativnošću pretvorio album u kompaktnu celinu.

Bas i Stega

„Negde daleko“ sadrži sedam pesama i predstavlja zbirku muzike nastale u periodu od završetka predhodnog albuma  „Nova Stvar“ do 2019. godine. Nadovezuje se na taj album kao sledeća karika i otvara prostor za nove inspiracije.  Album je različit iz pesme u pesmu ali putuje nepredvidivim stazama kroz jedinstvenu vožnju koja mu daje celinu. Kao i dosadašnji izražaj benda, album je uglavnom instrumentalnog karaktera,  zasnovan na stabilnim plesnim ritmovima i isprepletan psihodeličnim zvukovima gitara , sintisajzerskih atmosfera i deonica. Bas I Stega  razigravaju nove motive na panou pažljivo biranih zvučnih ikonografija, kombinuju  ih i eksperimentišu stvarajući psihodeličnu I jedinstvenu atmosferu.

Pored članova benda Siniše Stupara (Bubnjevi), Stevana Đorđevića (Bas) i Dragana Vlajića Galeta (Gitara/Saz),  na albumu su se našli mnogi gosti a to su: Mirko Trubarac (Truba) i Marija Šumarac (Trombon) u pesmi „Transchin“, kao i Darko Armenski (Kaval)  i Sanja Ugrčić kao vokal u pesmi „Ankara“. Mastering albuma urađen je u Zagrebu u saradnji sa Višeslavom Labošem.

Četvorka Bas i Stega,  osnažena novim članom Milošem Spasićem na klavijaturama planira aktivnu koncertnu promociju albuma tokom Avgusta, Septembra i Oktobra meseca a prvi koncert održaće u Pančevu. O aktivnostima benda i budućim koncertima možete se informisati na facebook stranici www.facebook.com/basistega

 

  1. […] Bas i Stega objavili novi album “Negde daleko” […]

Comments are closed.