Bas i Stega objavili novi singl “Ankara”

Foto: Milivoj Vasiljević

Nakon povratka iz Mađarske gde je u Segedinu nastupio na „Eldorado festivalu“, bend Bas i Stega objavio je singl pod nazivom “Ankara”. Pesma je snimana i producirana tokom juna i jula u studiju 3×2 u Pančevu, a producent je bio Stefan Gaćeša. Singl najavljuje novi album Bas i Stege koji se očekuje početkom naredne godine.

Kao specijalni gosti ovoga puta u pesmi se pojavljuju pevačica Sanja Ugrčić i Darko Armenski na Kavalu, a Gale Vlajić umesto gitare svira saz.

Bend od početka 2017. radi u novoj postavi koju čine Marina Grujić – synth, Siniša Stupar – bubnjevi, Stevan Đorđević- bas i Dragan Vlajić Gale gitara-saz-vokal i zabeležio je zapažene nastupe na kojima je promovisao stare pesme u novim aranžmanima kao i pesme koje će se naći na novom albumu.

Naredni nastup ova psihodelična četvorka imaće 5. avgusta kada putuje u Rumuniju gde će nastupiti na Fusion and Gospel festivalu „Visions of Dreams“ u Garani. Nakon Garane bend svira 13. avgusta na „Nišville Jazz festivalu“, a 19. avgusta se posle dve godine vraća u Zaječar gde je pobedio na 46. Gitarijadi ali ovoga puta svira na „Outhide” festivalu.

Total
0
Shares
Previous Article
Garbage

Garbage objavili novi politički angažovani spot

Next Article

Interpol uskoro u Beogradu: "Sviramo sve pesme s debi albuma"