Share
Battleme: ‘Kad nam je pjesma završila u ‘Sinovima anarhije’ došli smo do za nas egzotične europske publike’

Battleme: ‘Kad nam je pjesma završila u ‘Sinovima anarhije’ došli smo do za nas egzotične europske publike’

Američki rockeri iz Austina čije pjesme su korištene u seriji “Sinovi anarhije”, bend Battleme, po drugi put stiže u Zagreb. Koncert će se održati u petak, 13. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture, a bend će na europskoj turneji promovirati novi album “Cult Psyhotica”. Battleme su projekt Matta Drenika, pokrenut nakon što je prestao s radom u bendu Lions, a prvi put se pojavljuju 2009. godine s pjesmom“Burn This Town” u seriji “Sinovi anarhije”. Uoči zagrebačkog koncerta kratko smo popričali s Mattom, a u nastavku provjerite što nam je otkrio.

Neko vrijeme ste već na turneji. Kako dosad sve ide i što je najbolje što vam se dogodilo otkad ste stigli u Europu?

Jako volim biti na turneji po Europi. To nam je prilika da izađemo malo iz SAD-a i vidimo svijet. Rekao bih da je meni najbolja stvar koja mi se dogodila to da su mi vratili gitaru s londonske stanice metroa. Stigli smo direktnim letom iz Portlanda u London i na putu za klub u kojem smo svirali mi je ostala gitara u metrou. Bilo je jako zbunjujuće zapravo. Danima nismo spavali i previše stvari odjednom smo htjeli napraviti. Ljudi koji rade u osiguranju metroa nisu mogli ući u trag vlaku u kojem smo bili i već sam odustao. Nekoliko sati kasnije, dok smo bili na tonskoj probi, nazvali su nas iz osiguranja da me obavijeste kako su pronašli gitaru i da me čeka na drugoj stanici. Bio sam oduševljen. A koji mi je koncert dosad bio najbolji na ovoj turneji? Pariz. Iznenadio sam se jer takav show nisam očekivao.

Volite li više ići na turneju po Europi ili po SAD-u? Koja je razlika?

Uživam trenutačno u Europi jer smo na turneji po SAD-u bili već nekoliko puta. Europa je za nas egzotična. Ima toliko jezika, hrane, mjesta za vidjeti, mirisa. Sve je drugačije. Naravno, neki gradovi poput Londona nas podsjećaju na New York. Ipak, što dalje idemo, to su te dvije kulture sve više različite. Logistički nam je Europa teža za turneje jer su avionske karte puno skuplje. Tijekom ovakvih turneja se udaljimo i od svojih života u SAD-u zbog vremenske razlike, mobitela i svega ostaloga. Ali publika u Europi je puno bolja, ali je gostoljubivost bolja u SAD-u.

Vaša pjesma “Burn this town” se pojavila u 2. sezoni serije “Sinovi anarhije”. Kako vam je to utjecalo na karijeru?

Moja glazba je došla do šarolikije publike na taj način. Nisam nikada mislio da će pjesme “Burn this town” imati takav utjecaj na moju karijeru, ali se dogodilo sve tako i jako sam zahvalan seriji na tome.

Koliko vam treba da snimite album? Koji album vam je najdraži i zašto?

Ovisi. Ponekad albumi mogu uzeti jako puno vremena. Ponekad se s druge strane sve tako brzo dogodi da se jedva možete sjetiti što se sve točno dogodilo. Za album “Habitual Love Songs” nam je trebalo nešto preko godine dana. “Cult Psychotica” smo snimili za manje od tri tjedna. Novi album “Cult Psychotica” je taj za kojeg smatram da najbolje opisuje sve što se događa u bendu. Bolje nego ijedan drugi album. Taj album je mala vremenska kapsula i na njega sam jako ponosan

Koja je najbolja stvar u vezi albuma “Cult Psychotica”?

Suzie Fuse je nastala.

Kakvi su vam planovi nakon europske turneje?

Imamo već dogovoreno nekoliko koncerata krajem godine povezanih s promocijom novog albuma, nakon čega ćemo nastaviti s turnejom i na zimu.

100posto.hr

 

Leave a Comment