Share

Bend Dede Putra objavio spot za pjesmu “Služi vladarima”

image

Dede Putra, izvođač koji je 2012. godine zauzeo treće mjesto u takmičarskom programu Demofesta, objavio je singl pod nazivom „Služi vladarima“. Pravi muzički ep o borbi dobra i zla dobio je i svoju podjednako zanimljivu ekranizaciju.

„Služi vladarima“ atipičnim stihovima i kadrovima priča o društvenim problemima koji su se javljali u svih epohama ljudskog roda.

„Ono što sam htio da kažem kroz tekst, odnosno video čiji sam autor, je to da bi mi svi danas ponaosob, individualno trebali da se prije svega stavimo u službu dobra. Živi pošteno, ne ugrožavaj nečiji život i privatnost, te radi u životu ono što najbolje znaš i ne pričaj o onome o čemu u biti nemaš pojma”, objašnjava Kemal Delalić, osoba koja stoji iza pseudonima Dede Putra.

On je na Demofestu učestvovao sa istoimenim bendom, ali se u međuvremenu ova grupa muzičara razišla. Kao idejni tvorac sastava i autor velike većine materijala, Delalić pod imenom Dede Putra nastavlja sam, uz pratnju benda koji se zove Bruce Lee smatra oca nevinim.

„Nekada je bilo tako, a danas je to sasvim jedan drugi način komunikacije s publikom, odnosno drugi način mog djelovanja. Moram istaći da sam ja oduvijek želio ovakvu postavku na terenu. Da imam oko sebe vrhunske muzičare koji će u studiju i pred publikom odraditi ono što ja imam u glavi”, kaže Delalić.

Pored muzičara okupljenih u ovoj grupi kreativnog naziva, na „Služi vladarima“ je trubu svirao Sanel Kabiljagić, dok je gotik temu otpjevala Nejra Karabegović, a Dede Putra ističe svoju zahvalnost svim saradnicima. I snimanje spota je okupilo brojnu ekipu, među njima čak 27 glumaca.

Prema najavama, novi singl je u planu već za naredni mjesec, a do tada su tu avanture neobičnog detektiva i sumnjivih patuljaka.

„Radnju spota slobodno možemo staviti i u današnje moderno doba, jer nismo se baš kao društvo puno odmakli od odnosa rob-vladar”, zaključuje Dede Putra.

demofest.org