Bend Ivica predstavio novi album ‘Kakvi smo to ljudi’

Alternativna i indi rok scena Srbije od danas je bogatija za još jedno izdanje. Radi se o vrlo zanimljivom ostvarenju beogradsko-pančevačke grupe Ivica, pod nazivom ‘Kakvi smo to ljudi’, koju čine Ivan Kačavenda i Aleksandra Andonovska.

Singl Nemam vremena, koji je u decembru najavio današnji izlazak albuma Kakvi ste to ljudi, oduševio je kako domaće, tako i regionalne muzičke kritičare i portale, te se pesma našla na gotovo svim top-listama u regionu.

Za razliku od prethodnih izdanja, na novom albumu je primetan izlazak iz introspektivne matrice i izvesno otvaranje ka objektivnoj realnosti, ali istovremeno bez napuštanja subjektivne perspektive karakteristučnu za izraz ove indi grupe. Okosnicu albuma Kakvi ste to ljudi čine tekstovi koji se bave svetom i ljudima sagledanim iz sobe, ali uz bogate, plesne ali i nežne muzičke aranžmane.

Još jedna novina u priči oko Ivice je i to što novi album izdaju za novu etiketu na našem tržištu. U pitanju je nov izdavač Kontra.

Album možete poslušati, ali i kupiti, na svim poznatijim digitalnim servisima, kao što su Bandcamp, iTunes, Deezer, Spotify, YouTube i drugi. A Ivicu možete čuti u Pančevu u Dvorani Apolo u subotu, 3. februara, gde će nastupiti zajedno sa beogradskom grupom The End is Near.

 

Total
0
Shares
Previous Article

Najveća imena aktuelne britanske scene na izdanju "Everything Is Recorded by Richard Russell"

Next Article

Repetitor 9. veljače u Rijeci