Kurve Na obali sreće

Bend Kurve objavio novi EP i ploču „Na obali sreće“

Zagrebačka underground punk sila provokativnog imena Kurve objavili su novi EP „Na obali sreće“. Treće izdanje prokazuje ih kao odvažne umjetnike čiji su tekstovi punk poezija vrijedna pozornog slušanja i čitanja te kojom itekako talasaju društvo 21. stoljeća.

U svojoj namjeri da revitaliziraju punk te ga učine svježim i inventivnim, oslanjaju se na eksperimentiranje riječima kao svojim najjačim oružjem. U eksplozivne zvučne kulise, kojima hrabro dekonstruiraju hardcore punk i rock and roll utjecaje i uvode ih u budućnost, utkali su teme života i životarenja, razočaranosti, (ne)odlučnosti i inertnosti, uspješno balansirajući između razornih rifova i ozbiljnog pjesništva.

“Tekstovi su se jednostavno dogodili kao simptom te naše kolizije karaktera i valjda opažanja života unutar i izvan benda. Treba pitat Šabu otkud vadi tu mast u kojoj se svi utapamo i bivamo gladni za još. Ostarili smo par godina, otišli u nekom smjeru, ne znamo gdje još točno, ali znamo da smo doma.” – ističe gitarist Tomislav Gradski.

„Na obali sreće“ nasljednik je EP-a „Sjebane pjesme“(2014.) kojem je prethodio „Su bolje majke“(2012.). Za snimanje, mix i produkciju zaslužan je Mark Mrakovčić, dok cover art potpisuje Toni Plutonij. Bend uskoro dobiva i svoje prvo fizičko utjelovljenje na vinilu imena „Kurve“ u izdanju etiketa Dostava Zvuka i Dirty Old Empire gdje će se naći kompletna diskografija.

Kurve – „Na obali sreće“ -> Youtube link

„Na obali sreće“ popis pjesama:

  1. Na obali sreće
    2. Oni su krivi za sve
    3. Ispovijed
    4. Praznina
    5. Male pobjede

Koncertna promocija EP-a održat će se 14. rujna u zagrebačkom klubu KSET gdje će se ekskluzivno moći kupiti i spomenuto vinilno izdanje.

Facebook event promocije albuma.

Kurve su:
Šabo – gitara, vokali
Gradski – gitara
Srka – bas
Vito – vokali
Gago – bubanj

Total
0
Shares
2 comments

Comments are closed.

Previous Article

Novi crni krug najcrnje muzike na svijetu

Next Article
Nola i Lika Kolorado Kastafsko kulturno leto

Nola i Lika Kolorado na predivnim pozornicama Kastafskog kulturnog leta