Bend Lavina predstavio debi singl Id

Bend Lavina predstavio debi singl “Id”


Progressive Metal bend Lavina izbacio je prvi singl pod nazivom “Id”, sa predstojećeg albuma ODYSSEY. Miks i master pesme, kao i ostalih sa albuma, radio je poljski audio inženjer Sebastian Has. Scenario za spot je pisao bend, dok je za snimanje bio zadužen Stefan Krečmar Krstić.

Pesma, i spot za istu, istražuju mračne dubine čovekove duše. Da li je potreba za nasiljem i patnjom nerazdvojni deo ljudske prirode? I ako jeste, kako to utiče na naš svakodnevni život? Postoji li način da se izbegne/ublaži njen uticaj na način na koji doživljavmo svet? Vođeni tom temom, bilo je sasvim logično da pesmu simbolično nazovemo Id. Prema psihoanalitičkoj teoriji ličnosti, Id, jedan od tri dela ljudske psihe, predstavlja našu prirodu, nagone koji tvrdoglavo zahtevaju da budu zadovoljeni.

rekli su iz benda

Bend Lavina, nastao je sredinom 2020. godine. Većinu vremena nakon okupljanja članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama sa albuma prvenca – ODYSSEY, koji izlazi 26.11.2022.

ODYSSEY predstavlja jedan “vrtlog” različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova. Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova. Album je sniman u studijima:

“Arethusa” (Pavle Samardžić)
“Heretik” (Marko Marčić)
“BuzzBox” (Stefan Milojković)

Za miks i master pesama bio je zadužen poljski audio inženjer Sebastian Has koji je, između ostalog, studio inženjer i ko-producent novijih izdanja benda Behemoth.

Bend čine:

Luka Aranđelović . vokal
Pavle Samardžić – gitara
Andrija Cvetanović – gitara
Nikola Petrović – bas
Pavle Aranđelović – klavijature
Bojan Ilić – bubnjevi

Aktivnosti benda Lavina možete pratiti na:

Facebook: https://www.facebook.com/lavinabandpage
Instagram: https://www.instagram.com/lavinametal/ Bandcamp: https://lavinaband.bandcamp.com/releases

Total
0
Shares
Previous Article
Recenzija albuma Shaman – Shaman

Recenzija albuma | Shaman – „Shaman“

Next Article
SANA GARIC mašta Dragan Mujan

Sana Garić predstavila spot za pesmu „Sve sto osećam“