Bend Otisak predstavio novi singl ‘Sluga’

Otisak1

Sarajevski bend Otisak objavio je video spot za svoj novi single “Sluga”.

Otisak je nastao početkom 2009. godine u Sarajevu. Bend je od osnivanja mijenjao svoj sastav, a trenutne članove čine: Zlatan Avdagić (solo gitara), Goran Đemidžić (bas gitara), Ademir Ćimić (bubnjevi), te Medina Turković (vokal).

Nakon što su 2012. godine predstavili svoju prvu pjesmu “Infero”, bend se posvetio stvaranju autorske muzike, vlastite originalnosti i prepoznatljivog pop-rock zvuka u koji nastoje inkoroprirati različite stilove muzike bez ograničavanja. Kao dokaz navedenom, izdali su svoj sljedeći singl pod nazivom “Biram” koji je energični spoj bluesa, hard rocka i countryja. Iza njih je značajan broj nastupa u klubovima, na festivalima i humanitarnim koncertima, a bend je bio i finalista Jäger Music Nighta 2013. godine.

Prvi spot objavili su 2013. godine za pjesmu “Biram” koji je prikazivan na mnogim TV stanicama, uključujući i MTV.

Otisak je predstavio svoju najnoviju numeru “Sluga” koja je spoj različitih muzičkih ukusa, koji se protežu od hard rocka, klasičnog rocka pa sve do psihodeličnog “otiska”.

“Želimo da ‘Sluga’ dotakne slušaoca i odvede ga u svoj melanholični svijet, te da je svako osjeti na svoj način bez ikakvih ograničenja”, kažu iz Otiska.

Muziku za pjesmu su radili Goran Đemidžić, Zlatan Avdagić i Kerim Kraljić, autor teksta je Goran Đemidžić, a pjesma je snimljena u studiju Vakat.

Spot je sniman na više lokacija u okolini Sarajeva, a  iza njega stoji mladi i perspektivni Irnes Čavkić.

radiosarajevo.ba

Total
0
Shares
Previous Article
Nord

Novi singl te prvi live nastup riječke skupine NORD

Next Article

Snima se dokumentarac o prvom ženskom punk bendu