Share
Berin Češkić objavio debitantski album “The Naked Act”

Berin Češkić objavio debitantski album “The Naked Act”

Sarajevski kantautor Berin Češkić objavio je svoj prvi album, pod nazivom “The Naked Act”.

“Ovaj album je produkt četiri godine rada i predstavlja jednu postmodernu kolekciju pjesama, tu je gospel, tango, folk-rock, ali pretežno ono što bi u Americi obilježili kao “singer-songwriter”, koliko znam kod nas “kantautor” ne postoji kao žanrovska odrednica,” izjavio je Berin.

Pjesme su na dva jezika, snimane na dvije tehnologije; analogno i digitalno (prvo je sve snimljeno elektronski pa provučeno kroz staru traku), sa dvije vrste instrumenata (elektronski i “pravi” akustični), sve u svemu jedan veliki kolaž tehnika i stilova.

Album je sniman u poznatom sarajevskom studiju Marina Meštrovića, a na njemu su pored Berina svirali Armin Jusuframić na lead akustičnoj gitari, Esmir Mašić na bubnjevima, Svetozar Čanić na klaviru i Mirza Begović na basu.

“Naslovnu fotografiju mi je dao jedan stari engleski fotograf Andrew Elliott, koji je radio fotografije vozova u drugoj polovici prošlog stoljeća. Trenutno je pored albuma objavljen jedan spot, a planiram uraditi još dva, u planu su i odredjeni nastupi ali ne bih želio odavati mnogo o tome još,” rekao je Berin za Treći Svijet.