Share
Bernays Propaganda spotom za pjesmu “Retki bilki” najavljuje novi album

Bernays Propaganda spotom za pjesmu “Retki bilki” najavljuje novi album

Nezaustavljivi makedonski dance-punk kolektiv Bernays Propaganda, dugogodišnji favorit balkanskog podzemlja, predstavlja video za singl Retki Bilki s nadolazećeg, petog studijskog albuma “Vtora mladost, treta svetska vojna” (Druga mladost, treći svjetski rat), koji u suradnji Moonlee Recordsa, Geenger Recordsa, Pop Depresije, Ill in the Head Recordsa i Balkan Veliki izlazi 4. rujna 2019. godine.

Retki Bilki videospot →

Prozirni višeslojni kadrovi videa Retki Bilki, zamišljenog na konceptu znakovnog jezika, oblikuju neonsku atmosferu i razigrane, gotovo djetinjaste animacije koje se isprepliću s bezobličnim slikama ljudskog tijela. Kažu da kada rijetki cvijet raste, prati ga glazba koja sve usrećuje. Ovo je video o “rođenju” takvog rijetkog cvijeća.

Video s makedonskom glumicom Kamkom Tocinovski u glavnoj ulozi režirao je, snimio i uredio Milan Blaževski. Boris Takovski zaslužan je za snimanje i korekciju boja, a Josip Zdravkovski za snimanje i animaciju.

S novim videom Bernays Propaganda zagrijavaju se za nadolazeći album kojeg tvore pop skladbe s pamtljivim aranžmanima i ogoljenom produkcijom. To je zamišljeno zvučno tkivo koje spaja utjecaje post-punka s kraja 70-ih i početka 80-ih, novog jugoslovenskog vala, alternativnog rocka, Detroit elektra te balkanske i afričke narodne glazbe.

Objavljivanje albuma biće praćeno nizom promotivnih koncerata.

  • 30.8.2019 @ Gornji Milanovac, Ljubitelj Klub (RS)
  • 31.8.2019 @ Bečej, Kontra Fest (RS)
  • 1.9.2019 @ Szeged, Grand Cafe (HU)
  • 12.9.2019 @ Ljubljana, Kino Šiška (SI)  w/ Operators
  • 13.9.2019 @ Krško, MC Krško (SI)
  • 14.9.2019 @ Ankaran, Ankaranska Bandima 2019 (SI)
  1. […] Spot za ‘Retki bilki’ zasnovan je na konceptu znakovnog jezika, a u centru pažnje je ljudsko telo u igri, uz neonsku atmosferu i razigrane, skoro detinjaste animacije. Uz slojeve i slojeve boja i emocija. Kažu da kada retki cvet raste, prati ga muzika koja sve usrećuje. Ovo je video o ‘rođenju’ tako retkog cveća. […]

Comments are closed.