Share
Bez Buke: Ana Avramov i Ana Ćurčin

Bez Buke: Ana Avramov i Ana Ćurčin

Osmomartovski specijal koncert u Rexu predstaviće dve Ane (Ana Ćurčin, Ana Avramov), kantautorke alternativne muzičke scene, koje u sklopu koncerata Bez buke sviraju bez pratnje benda u svedenoj, intimnoj atmosferi „tihe muzike“. Publika može da očekuje goste i gošće: Ivana Smolović (Ika), Stefan Pejatović (Peja), Una Gašić (Bitipatibi), Marina Milošević (truba)…

Ana Avramov je posle dugogodišnjeg iskustva u različitim autorskim bendovima razvila specifičan muzički stil koji se kreće unutar koordinata dream pop melodija gitare i ravničarske melanholije njenog kontra-alt vokala. Solo projekat Ane Avramov inspirisan je intimnim i minimalističkim instrumentalnim aranžmanom pesmama i bogatomm ekspresivnošću njenog vokala. Muzika Ane Avramove blisko je povezana sa bendom In Absentias, koji osim nje okuplja i Nikolu Markovića (The Superpowerless Superheroes) i bubnjara Stefana Pejatovića (Went, VIS Limunada) . Bend je oktobra 2015. samostalno objavio debi EP Far Out i odmah zatim otpočeo evropsku turneju sa švajcarskim kantautorom Cyrill Lim-om koji je takođe potpisao produkciju “Far Out” EP-ija. Bend trenutno radi na snimanju albuma i promoviše nov materijal. Ana se upravo vratila sa mini turneje gde je u okviru mostarskog projekta „Jam with friends” snimila live session nove pesme „Open Heart”.

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi i koja živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluzom. Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope.

Prodaja karata po ceni od 300 dinara počinje od 1. marta u Kulturnom centru Rex i to svakog radnog dana od 11 – 17h, a na dan koncerta od 11-23h.