Share
Bez buke: Went 8. aprila u KC Rex

Bez buke: Went 8. aprila u KC Rex

Beogradski sastav Went nastupiće u okviru koncertnog serijala “Bez Buke” u Kulturnom centru Rex u subotu 8. aprila u 21 čas.

Went je nastao 2005. godine, i u svojoj muzici polazi od tradicije američkog folka, mešajuci uticaje alternativnih žanrova, sa estetikom akustičnog zvuka.

Went se u tihim vodama oduvek osećao kao kod kuće. Iako je publika u poslednje vreme navikla na punokrvne rokenrol koncerte, serijal “Bez buke” je idealna prilika da se podsetimo i na nešto mirniju stranu ovog beogradskog četverca.

Went je izdao tri EP-a za nezavisnu diskografsku kuću Floorcollapsing.

“Went” EP (EP, 2008), “Wasteland” (EP, 2010) i “Alternative Endings” (EP, 2014), kao i album “The Great Escape” (2016). Ep izdanja su pratila dva spota za pesme “Short Term Memory” i “Robot Thoughts”, a za sam album objavljeni su spotovi za pesme “Westbound Lane” i “New Year’s 5A.M.”

Went je do sada odsvirao veliki broj koncerata širom Srbije (između ostalog u Novom Sadu, Subotici, Zaječaru, Nišu) i regionu (Slovenija, Mađarska, Hrvatska) i trenutno promoviše svoj aktuelni album “The Great Escape”.

Pored pojedinačnih koncerata, bend je u više navrata pravio i mini turneje po Srbiji, sarađujući i deleći binu sa brojnim bendovima, kao što su While, Ika, Stray Dogg, Wooden Ambulance i On Tour.