Share
Bez rikverca predstavili novi singl „Crni šećer“

Bez rikverca predstavili novi singl „Crni šećer“

„Crni šećer“ novi singl banjalučkog benda „Bez rikverca“. Pjesma o balkanskom neženji koji traži sreću u Africi

Banjalučki rok bend „Bez rikverca“ u danima iza objavio je pjesmu „Crni šećer“, a riječ je o šestom singlu ovog sastava koji je sniman u Digital Boyler studiju i za čiju produkciju i miks je bio zadužen Ninoslav Dobrijević Tiki.

„Bez rikverca“ čine: Goran Gavrić Grga –  vokal, Aleksandar Savić Jagoda – gitara, Vladimir Jeličić Vlado – bas i Nikola Maksimović Sosin – bubanj, a o novoj pjesmi nekoliko riječi kazao je pjevač benda.

„Sama pjesma nastala je prije nekoliko mjeseci i bend je već imao priliku da je izvodi uživo. Pjesma govori o lokalcu, našem homo balkanikusu, neženji kojeg vrijeme polako gazi i ponukan tim odlučuje da uhvati zadnji voz koji bi mu promijenio život. U nedostatku žena, koje masovno odlaze iz male sredine u inostranstvo, odlučuje da ode do najstarijeg svjetskog kontinenta i tamo pronađe svoj šećer tamne puti“, rekao je Goran Gavrić Grga koji ujedno potpisuje tekst pjesme, dok je za muziku bio zadužen Aleksandar Savić Jagoda.

Nakon ljetnih prošlogodišnjih nastupa na festivalima autorske muzike bend je napravio kraću pauzu i povukao se u studio. Zbog novonastale situacije vezane za pandemiju virusa korona i pauze u svim društvenim sferama, pa i kulturnim, bend „Bez rikverca“ po riječima njihovog frontmena iskoristiće prednosti izolacije i posvetiti se studijskom radu.

„Do kraja aprila trebalo bi da bude završena još jedna pjesma i ovoga puta u saradnji sa Dobrijevićem i Digital Boylerom. Na ljeto, ako okolnosti dozvole, trebalo bi da se realizuje i prvi spot. Pjesmom ‘Crni šećer’ napravljen je presjek albuma,  kada on bude završen, u planu je njegova promocija i živa svirka. Do tada će ekipa i dalje vrijedno raditi na aranžmanima novih pjesama a materijala i dobrih ideja ima na pretek“, istakao je Gavrić.

Tekst pjesme „Crni šećer“